Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας σε συνέχεια της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου στις 16 Μαρτίου 2010, σε συνεδρίασή της την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 αποφάσισε τον τρόπο συνέχισης των παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπιστεί η αντεργατική – οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης στην καθημερινή ζωή και το εισόδημα των εργαζομένων.

Πολιτική της κυβέρνησης που ξεκίνησε με την μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο, συνέχισε με το φορολογικό, έπεται το εργασιακό και θα ολοκληρωθεί με νέα μέτρα που θα πλήττουν περαιτέρω το εισόδημα μας.

Αναλυτικά, η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει ως εξής:

1. Να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, στις κινητοποιήσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που η κυβέρνηση με άλλοθι την οικονομική κρίση την οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση και απαξίωση.
Ιδιαίτερα για την Αττική
συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν. Αττικής στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην παράσταση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν. Αττικής
όλες οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. (πλην των ανταποδοτικών) την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 θα παραμείνουν κλειστές.

2. Να προκηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις τέσσερις (4) τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00 μέχρι 15.00) την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλα τα οξυμένα προβλήματα του Ο.Π.Α.Δ. – Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί το Ταμείο σε απαξίωση και σε διάλυση βάζοντας σε κίνδυνο την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων.
Στις 12.30 το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17 – Αθήνα) και να ζητηθεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση και των εργαζομένων στον Ο.Π.Α.Δ. και το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ώστε από κοινού να αντιμετωπισθεί η απαξίωση του Ταμείου μας και η υποβάθμιση των παροχών μας.

3. Να ορισθεί η ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ημέρα συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων των πρωτευουσών των Νομών και των Ο.Τ.Α. των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.λ.π.).
Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 – 12.00) και στόχο θα έχει να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.
Την ευθύνη της κατάληψης σε κάθε Νομό θα την έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου σε Νομαρχιακό επίπεδο ή της πρωτεύουσας του Νομού, στους υπόλοιπους Ο.Τ.Α. ο τοπικός Σύλλογος.

4.
Να συνταχθεί με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής μήνυμα προς τους πολίτες και να επιδιωχθεί η προβολή του σε όλα τα Μ.Μ.Ε.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στα Δημοτικά Ραδιόφωνα για να ακουσθεί και η φωνή των εργαζομένων, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχόμαστε μπαράζ ελεγχόμενων ρεπορτάζ και ειδήσεων ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της χώρας είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

5. Με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής να προγραμματισθούν συμβολικές καταλήψεις Δημοσίων κτιρίων (Υπουργείων κ.λ.π.) για να προβληθεί η αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης.

6. Να εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση για τις περικοπές που προήλθαν από την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης στο εισόδημα των εργαζομένων αλλά και το τι ακολουθεί στο μέλλον, στο πλαίσιο της συνολικής επίθεσης στα δικαιώματά μας.

7. Τον προγραμματισμό, σε συνεργασία με τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, περιοδειών, συγκεντρώσεων, συσκέψεων και Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου πιο ενημερωμένοι από τις επιπτώσεις των μέτρων και πιο οργανωμένα να μεθοδεύσουμε τους τρόπους της καθημερινής αντίδρασης μας.

8. Την οργάνωση περιοδειών των μελών του Γενικού Συμβουλίου σε όλους τους Ο.Τ.Α. του Νομού Αττικής για την πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση των εργαζομένων για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα και τα δικαιώματα τους.

Συνάδελφοι, Η απάντησή μας στην πολιτική της κυβέρνησης είναι ο συνεχής αγώνας για την κατάργηση στην πράξη των κοινωνικά άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων και της γενικότερης «επίθεσης» σε βάρος του εισοδήματος των μισθωτών και των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Re paidia kala ola ayta...Mia fora omos den exei ginei kamia kinhtopoihsh gia ta provlhmata ths Dhmotikhs Astynomias opws px to 8ema ton metataksewn. Emeis stirizoyme tin POE-OTA, aftoi mas exoyn gramenoys! Den akousa kanenan apo oloys aftoys na pei "oloi stous dromous re gia toys synadelfoys pou trone ksilo ka8hmerina!" Tipota!!To mono pou akougete einai gia ta lefta!