Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Επεισόδιο με μικροπωλητές Νο 6237...

Δελτίο τύπου Δ.Α. Θεσ/νίκης

Θέμα: «Επίθεση παράνομων μικροπωλητών σε μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ.».


Την Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010 και ώρα 16.30 στην πλατεία Αγ. Σοφίας, μικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας για τον έλεγχο του παραεμπορίου εντόπισε περίπου 25 αλλοδαπούς μικροπωλητές να πουλούν παράνομα στο πεζοδρόμιο τα προϊόντα τους, προκαλώντας ταυτόχρονα το κλιμάκιο με άσεμνες χειρονομίες και ύβρεις.

Στην προσπάθεια των ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. να ελέγξουν τους μικροπωλητές και να κατασχέσουν τα παράνομα προϊόντα τους, οι μικροπωλητές στράφηκαν εναντίον τους προπηλακίζοντάς τους και τραυματίζοντας, κυρίως έναν εκ των δημοτικών αστυνομικών. Στο σημείο έσπευσε συνδρομή από την ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο οι παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές τράπηκαν σε φυγή, πλην του ελεγχθέντος μικροπωλητή, από τον οποίο κατασχέθηκαν γυαλιά ηλίου ενώ ο ίδιος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου και ακολουθήθηκαν οι περαιτέρω διαδικασίες.

σχόλιο

Πόσα επεισόδια με μικροπωλητές πρέπει να υπάρξουν για εισακουστούν οι εκκλήσεις μας για "βοήθεια" στο θέμα του παράνομου εμπόριου; Η δημοτική αστυνομία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα αυτό αν δεν έχει την σοβαρή βοήθεια της πολιτείας. Σκεφτείτε, καθημερινά απασχολούνται εκατοντάδες υπαλληλοι για την δίωξη των παρανόμων μικροπωλητων κυνηγόντας τους σαν τη γάτα το ποντίκι. Το παράδειγμα μπορει να θεωρηθει "ατυχές" διότι κάποτε η γάτα πιάνει το ποντίκι με γνωστά τα περαιτέρω. Εμείς, εκτός του ότι οι αστυνομικοί που συνήθως έρχονται ως συνδρομή δυσανασχετούν όταν η κατάσταση παρεκτραπεί και χρειαστεί να προβούν σε σύλληψη (θα "φάνε" βλέπετε αρκετή ώρα στο τμήμα για την αυτόφορη διαδικασία και δεν έχουν ώρα για...τέτοια τώρα) έχουμε εναντίον μας ξεκάθαρα και τους απλούς πολίτες που τυγχάνει να περνούν από το δρόμο την ώρα του επεισοδίου. Στο σημερινό επεισόδιο π.χ. βρισκόταν στο σημείο γύρω στους 20 συμπολίτες μας και όταν ο συνάδελφος έπεσε κάτω μετά το χτύπημα που δέχτηκε, άρχισε το γιουχάρισμα και τα γελάκια...Και αν τελικά υπάρξει σύλληψη, για ποιόν ακριβώς λόγο να υποβάλλει ο συνάδελφος τελικά μήνυση στον μικροπωλητή, όταν θα βρεθεί στο δικαστήριο χωρίς την αναγκαία νομική στήριξη του δήμου του, αφού ο δήμαρχος σχεδόν πάντα αρνείται να να εφαρμόσει τον νόμο και δώσει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο, αντιμέτωπος με τους δικηγόρους (!) του παράνομου μικροπωλητή;

Πως λοιπόν να μπορέσει η -κατά τα άλλα στην υπηρεσία του πολίτη- υπηρεσία να οικοδομήσει το προφίλ που χρειάζεται για να λειτουργήσει για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε ; Όταν δεν υπάρχει ούτε ο στοιχειώδης σεβασμός στους υπαλλήλους της Δ.Α. για το έργο τους; Όταν τους "κράζουν" οι μεν για ανυπαρξία (καταστηματάρχες) και οι δε για...ρατσισμό; Αυτό κατάφεραν όλοι αυτοί οι..απίθανοι και άσχετοι που κατά καιρούς έχουν λάβει αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Etsi...Afta mas minane...Mono oi anakoinoseis sta blogs...Gia apantisi se ola afta oute logos!Enas na vgei kai na pei " telos, apo avrio kaneis Dhmotikos Astynomikos sto dromo an den vre8ei EDO KAI TORA LYSH STO PROVLIMA! Alla eipame, einai mexri na klene oi gynaikes mas gia enan apo emas...alla tote omos alimono se opoion vre8ei mprosta mas! Ntropi!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς έτσι είναι. Στην Αθήνα η σκέψη για Γενική Συνέλευση ώστε να βγει κάποιο ψήφισμα επίσημα έχει πάει στις καλένδες (μετά από μεθοδεύσεις βέβαια) και το θέμα θα το ξαναθυμηθούμε την επόμενη φορά που θα φάει ξύλο κάποιος από εμάς.

Ανώνυμος είπε...

αυτα ολα οφειλονται στο οτι δεν γνωριζουν μερικοι μερικοι σε ποια υπηρεσια υπηρετουν και τι κινδυνους ενεχει το επαγγελμα!Για τον λογο αυτο ας ξυπνησουν απο το ονειρο που λεγεται κλασσικος δημοσιος υπαλληλος και ας αποκτησουν την νοοτροπια που πρεπει να εχει ενας αστυνομικος αξιος να εκτελεσει τα καθηκοντα του!αν δεν το κανουν αυτο θα βρεθουν στα θυμαρακια!αυτα τα ολιγα

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον θα πρέπει να αποκτήσουν και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα μεικτά κλιμάκια νοοτροπία αστυνομικού, όπως εσύ την εννοείς, πρώτα. Η δημοτική αστυνομία έχει πολύ δρόμο ακόμη, αν πάρει αυτό το δρόμο τελικά. Δρόμος προς την οριστική της αποτυχία.

Καλύτερα να αλλάξουν κάποιοι προσδοκίες για την υπηρεσία μας, ειδικά αν αυτοί οι "κάποιοι", καθένας για τους λόγους του, προτιμά μια τοπική πραγματική αστυνομία (ή έναν τοπικό στρατό, υπόλογο στον "άρχοντα" του δήμου).

Συμφωνούμε με το σχόλιο του ΣΔΑΘ. Και επισημαίνουμε ότι απεμπλοκή από το παρεμπόριο (η οποία εξάλλου δεν είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά της Γ.Γ. Εμπορίου, ασχέτως αν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις μας ενέπλεξαν), θα συμβάλλει στην αποστοχοποίηση της υπηρεσίας, όχι μόνο από περιθωριακά άτομα, αλλά από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, που δεν βλέπει στις ενέργειες μας ότι εφαρμόζουμε το νόμο, βλέπει ότι τα βάζουμε με ταλαίπωρους μετανάστες (που πολλοί από αυτούς μόνο ταλαίπωροι δεν είναι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.ΣΤΗΝ Δ.Α.ΑΘΗΝΑΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ?