Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την 4ώρη στάση εργασίας την Τετάρτη

4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
(Από τις 11.00 π.μ. μέχρι τέλος του ωραρίου.)

Συνάδελφοι,

Ο κατήφορος για το Ταμείο μας (Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.) που ξεκίνησε με την ενοποίησή του με τον Ο.Π.Α.Δ. σε εφαρμογή του Ν. 3655/2008 συνεχίζεται με προφανή στόχο τα αποθεματικά του και την κατάργηση των παροχών των ασφαλισμένων.
Η απογοητευτική κατάσταση και τα σοβαρότατα προβλήματα του Ταμείου που ενώ τέθηκαν με σαφήνεια στη συνάντηση της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων των Εργαζομένων στον Ο.Π.Α.Δ. και το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 15 Δεκεμβρίου 2009 και υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυσή τους όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αλλά τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται και οδηγούν το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. σε απαξίωση, αποδόμηση και υποβάθμιση.

Τα κυριότερα προβλήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και έχουμε θέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι:

1.Η μεγάλη έλλειψη σε ελεγκτές ιατρούς κυρίως στις Περιφερειακές Υπηρεσίες με σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ταμείου και την κατακόρυφη αύξηση των δαπανών, καθώς δεν υπάρχει έλεγχος.

2.Η καθυστέρηση στο σύστημα πληρωμών, άμεση εξόφληση των μικροδαπανών μέχρι 1.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι 31-7-2008. 3.Η συντονισμένη προσπάθεια περικοπής των παροχών των ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. 4. Η οργανωτική υποβάθμιση στη λειτουργία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. από τη Διοίκηση του Ο.Π.Α.Δ. 5. Η απουσία οποιασδήποτε προσπάθειας ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. αντίθετα υπάρχει μεταφορά προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες.

Η κατάσταση για τον Ο.Π.Α.Δ. προμηνύεται να γίνει πιο δραματική καθώς αντί η κυβέρνηση να πάρει ΑΜΕΣΑ μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του Ταμείου και να προχωρήσει στη χρηματοδότησή του για να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες των ασφαλισμένων, προωθεί χαριστική, σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση με την οποία καλείται ο Ο.Π.Α.Δ. να πληρώσει τα «ΚΑΝΟΝΙΑ» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που πτώχευσαν και να αναλάβει τις παροχές υγείας ιδιωτών που προβλέπονται από τα συμβόλαιά τους.


Συνάδελφοι,

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την πραγματοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 4ώρης Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας από τις 11.00 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17 – Αθήνα) προκειμένου να απαιτήσουμε την άμεση αντιμετώπιση όλων των οξυμμένων προβλημάτων του Ο.Π.Α.Δ. – Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Καθώς η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί το Ταμείο μας σε απαξίωση και διάλυση βάζοντας σε κίνδυνο την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΜΑΖΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 – 11.00 π.μ. μέχρι τέλος ωραρίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 12.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
(ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 17 – ΑΘΗΝΑ)

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ, ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: