Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Δελτίο Τύπου Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την σημερινή κινητοποίηση


Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., η οποία συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές των Κ.Α.Π. από τους Ο.Τ.Α., δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανεχτεί οι επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης να πλήξουν δύο φορές τους εργαζόμενους.

Η μία από τις περικοπές των αποδοχών τους, και η δεύτερη από την μη τακτική καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Η σημερινή κινητοποίηση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μια θετική αρχή, δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι αρκετοί Δήμαρχοι σε κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα δικά τους προβλήματα είτε απειλούν με προσφυγές στα δικαστήρια (Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας) είτε με εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους.

Θεωρούμε όμως τουλάχιστον άστοχο το γεγονός ότι δεν δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για να εκφράσει τις απόψεις των εργαζομένων όπως - σωστά - όλοι οι ομιλητές επισήμαναν τις επιπτώσεις που θα έχουν σ’ αυτούς.

Πιστεύουμε πάντως ότι οι καλύτεροι υποστηρικτές των εργασιακών δικαιωμάτων είναι οι εκπρόσωποι τους και ΟΧΙ οι εργοδότες τους, οι οποίοι αν και συμφώνησαν να κλείσουν τους Δήμους τους, οι περισσότεροι δεν το έπραξαν απλά το χρησιμοποίησαν επικοινωνιακά.

Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι, οι αγώνες σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για να έχουν αποτελέσματα θέλουν ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: