Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Δ.Α.Θ.

Συνάδελφοι,

οι συνεχιζόμενες και αυξανόμενες επιθέσεις σε συναδέλφους κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους καθιστούν επιτακτική ,όσο ποτέ άλλοτε, την ανάγκη για αποσαφήνιση και επαναπροσδιορισμό του χαρακτήρα και του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας. Η προχειρότητα, στα όρια της ανευθυνότητας ,με την οποία στήθηκε το όλο οικοδόμημα και οι αποτυχημένες προσπάθειες "αναδιοργάνωσης" θέτουν σοβαρότατα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων. Απαιτείται εδώ και τώρα να ανοίξει η συζήτηση από μηδενική βάση για όλα τα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας και την αποποινικοποίηση των αρμοδιοτήτων, πριν θρηνήσουμε θύματα.


Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας που δέχθηκαν πρόσφατα επιθέσεις αλλά και σε όλους εκείνους που καθημερινά καλούνται να ασκήσουν όλο και περισσότερες αρμοδιότητες κάτω από συνθήκες απειλών και προπηλακισμών μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής αμφισβήτησης και μη αποδοχής του απροσδιόριστου ρόλου της Υπηρεσίας.


Προσυπογράφουμε το πρόσφατο έγγραφο του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας και καλούμε τους συναδέλφους σε κοινή δράση με γνώμονα το δικαίωμα πρόσβασης των εργαζομένων σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας.