Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Άκυρες οι κλήσεις χωρίς ακριβή διεύθυνση

Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά σε σχετικό ερώτημα εάν συνιστά λόγο ακυρότητας της πράξης βεβαίωσης της παράβασης η μη αναγραφή επί του σχετικού εντύπου του αριθμού της οδού επί της οποίας έλαβε χώρα η παράβαση. Διαβάστε λοιπόν προσεκτικά την εγκύκλιο εδώ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την είδαμε και εμείς την εγκύκλιο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, και προκύπτουν απαντήσεις σε διάφορα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Προκύπτουν όμως και κάποια άλλα ερωτήματα σχετικά με τους δήμους στους οποίους εφαρμόζεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης (όσον αφορά την αναγραφή της ακριβούς διεύθυνσης στην βεβαίωση παράβασης). Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:Πληκτρολογώντας στο PDA μας τον εξαψήφιο αριθμό στάθμευσης βγάζει ΤΣΙΜΙΣΚΗ (επέλεξα τυχαία οδό) 0 (μηδέν). Στη διπλανή θέση πάλι βγάζει ΤΣΙΜΙΣΚΗ 0. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σε αυτήν την περίπτωση διότι προφανώς ο πολίτης αν επικαλεστεί την παραπάνω εγκύκλιο, ακυρώνεται η κλήση του. Σε κάποιες οδούς δηλαδή μας βγάζει την οδό με τον αριθμό 0 και όχι το ακριβές νούμερο της οδού όπου βεβαιώνεται η παράβαση. Επίσης να σημειωθεί ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε εμείς στον αριθμό (στο 0) διότι οι θέσεις της ελεγχόμενης είναι περασμένες από το πανεπιστήμιο που ανέλαβε το πλάνο της ελεγχόμενης. Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας και ίσως και κάποιες συμβουλές από τους παλιότερους για να είμαστε και σε αυτήν την αρμοδιότητά μας καλυμμένοι. Σας ευχαριστώ πολύ...

Ανώνυμος είπε...

Μπα; Προβλέπεται να γράφουμε κλήσεις με PDA; Το ΥΠΕΣ επικαλείται την υπουργική απόφαση του 2007 για τη βεβαίωση των παραβάσεων. Δεν αναφέρει PDA, αναφέρει μπλοκ. Αν οι κλήσεις σου πάσχουν από ακυρότητα συνάδελφε είναι επειδή μάλλον την γράφετε με δικό σας τρόπο που δεν προβλέπει η νομοθεσία, και όχι λόγω λάθος αναγραφής του αριθμού. Αλήθεια, με το PDA πως υπογράφετε τις κλήσεις; Έχετε πάρει ψηφιακή υπογραφή; Ή αντιγράφεται κάθε εκτύπωση; Που μάλλον επίσης θέτει θέμα ακυρότητας των κλήσεων!

Ανώνυμος είπε...

Η βεβαίωση παραβάσεων με PDA δεν προβλέπεται σε κανέναν νόμο, άσε που ο τρόπος εφαρμογής του στην Αθήνα εφάπτεται θεμάτων όπως προσωπικών δεδομένων και ηλεκτρονικής παρακολούθησης, καθώς η διαχειρίστρια ιδιωτική εταιρεία, αλλά και η διεύθυνση, γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη θέση των συναδέλφων.

Η εγκύκλιος με τα επισυναπτόμενα έγγραφα, καθώς και η ΚΥΑ για την σύννομη βεβαίωση των κλήσεων, σε αυτή μας την ανάρτηση:

http://athens-municipal-police.blogspot.com/2010/03/blog-post_26.html

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά στην Αθήνα εξακολουθείται και γίνεται η χρήση των PDA στην ελεγχόμενη στάθμευση, αν δεν κάνω λάθος!
Οπότε πού μπορούμε να βασιστούμε για να μην χρησιμοποιούμε τα PDA???
Η υπογραφή της κλήσης γίνεται εφόσον τυπωθεί η κλήση και τοποθετείται στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου (για να λύσω την απορία του συναδέλφου παραπάνω).
Και άλλη μία απορία που έχω είναι: εσείς τι θα κάνατε εάν η δημοτική αρχή σας επέβαλε τη χρήση των PDA όχι μόνο για την ελεγχόμενη στάθμευση αλλά και για όλες τις υπόλοιπες παραβάσεις του ΚΟΚ??? Πού θα βασιζόσασταν? Περιμένουμε τις απόψεις σας και τις συμβουλές σας!
Αλήθεια στη Θεσσαλονίκη δεν χρησιμοποιείτε PDA για την ελεγχόμενη???
Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Το ότι γράφουμε τις κλήσεις με PDA δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο όμως! Και δεν είναι επιλογή της υπηρεσίας, είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Και αφού αυτή την στιγμή ανακινείται το θέμα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθεί το θέμα της ακυρότητας των κλήσεων αυτών και να συμμορφωθούμε με τη νομιμότητα. Αμφιβάλλουμε όμως αν θα έχει την ίδια γνώμη με εμάς το προεδρείο του σωματείου, τους λόγους μαντέψτε τους.

Περί ψηφιακής υπογραφής, που αναφέρθηκε παραπάνω: Οι μόνοι πιστοποιημένοι υπάλληλοι με ψηφιακή υπογραφή είναι αυτοί του Εθνικού Τυπογραφείου. Από την στιγμή που μιλάμε για ψηφιακή κλήση, για αποθήκευση του πρωτότυπου σε διακομιστή, είναι προφανές ότι το ψηφιακό αντίγραφο στο διακομιστή πρέπει να είναι "υπογεγραμμένο" για να έχει ισχύ. Το να υπογράφεις κάθε αντίτυπο με στυλό, δεν σημαίνει τίποτα, αφού το πρωτότυπο στο διακομιστή μένει ανυπόγραφο. Αυτό για την Αθήνα, όπου οι κλήσεις είναι σε δύο αντίγραφα: Το ένα για τον πολίτη, και το άλλο για την υπηρεσία. Αν κάποιος πολίτης ζητήσει αντίγραφο των κλήσεων αυτών, παίρνει ένα ανυπόγραφο έγγραφο με την παράβαση, και μάλιστα σε διαφορετική μορφή από αυτό της κλήσης. Η ΚΥΑ μιλάει για καρμπόν ή carbonize όμως. Μιλάει για μπλοκ! Και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το ΣΔΑΘ τι γνώμη έχει για το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν για να ξεκαθαριστούν όλα τα παραπάνω πείτε μας (αν είστε σε θέση) τι ειναι νόμιμο και τι παράνομο όσον αφορά την χρήση του PDA και πού φυσικά στηρίζονται όλα αυτά μιας και είστε παλιότεροι και εμπειρότεροι συνάδελφοι. Εμείς βεβαιώνουμε παραβάσεις μέσω PDA και υπογράφουμε στο έγγραφο που εκδίδει το PDA στο σημείο όπου αναγράφεται το όνομά μας. Λάθος είναι- σωστό είναι ας μας πει κάποιος υπεύθυνα αν ξέρει βέβαια...Πιο πριν βεβαιώναμε κανονικά με μπλοκάκι και με υπογραφή στο ΑΜ μας χωρίς να φαίνεται πουθενά το ονοματεπώνυμο...Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Θεοδ. Θ. είπε...

Στη Θεσσαλονίκη δεν χρησιμοποιούμε PDA ούτε κάποιο άλλο ηλεκτρονικό μέσο.Πριν από χρόνια μια εταιρεία μας έφερε για δοκιμή κάτι φορητά αλλά τα στείλαμε πίσω γιατί δεν μας βόλεψαν στη χρήση.Αν προκύψει στο μέλλον θα το ψάξουμε αλλά λύστε μου μια απορία.Ποιά τα οφέλη της χρήσης του PDA για την υπηρεσία και τον υπάλληλο.Λιγότερα λάθη,ταχύτερη καταγραφή,αξιόπιστα στοιχεία;Δεν σβήνονται κλήσεις πλέον;Ή μήπως όλη η ιστορία γίνεται για να επωφεληθούν κάποιες εταιρίες;Η ερώτηση είναι καλοπροαίρετη, δεν γνωρίζω και ρωτώ να μάθω.

Ανώνυμος είπε...

MA ME TO PDA ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΠΟΤΕ ΕΓΡΑΨΕς ΠΟΤΕ ΗΠΙΕΣ ΚΑΦΕ, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΙΝΕΙΣΑΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΒΛΕΠΕΙ)! ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PARK MOBILE. ΓΙΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ, ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ ΤΟ GPS, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΗ.