Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Νέα εγκύκλιο που αφορά τις επιλογές στις θέσεις της ιεραρχίας της Δημοτικής Αστυνομίας εξέδωσε το Υπ. Εσ. με ημερομηνία δημοσίευσης 04/03/09.

''Η Δημοτική Αστυνομία είναι συνυφασμένη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, εξυπηρετώντας την αρχή της επικουρικότητας, στο μέτρο που βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών συμβάλλοντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων, την εν γένει εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και στην ικανοποίηση γενικότερα των τοπικών αναγκών.

Είναι αυτονόητο ότι για την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση της αποστολής της, είναι αναγκαία η στελέχωσή της με προσωπικό, το οποίο θα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, ώστε να είναι αποτελεσματικό αλλά και φιλικό προς τον πολίτη και θα συγκροτείται από ιδιαίτερη ιεραρχία και ειδικούς κανόνες οργάνωσης και πειθαρχίας.

Με το νέο νόμο πραγματοποιούνται τομές σε ό,τι αφορά αφενός τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας και αφετέρου την οργάνωση και τη στελέχωσή της. Καθιερώνεται ένα σύστημα του οποίου οι αρχές ανταποκρίνονται στις συνθήκες της εποχής και συμπορεύονται με τη σύγχρονη διοικητική αντίληψη, που προωθεί την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια, την επαγγελματική επάρκεια, την ικανότητα και τη λειτουργική αυτονομία των στελεχών και το οποίο αναφέρεται ρητά στα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας'', τονίζει στην εισαγωγή της εγκυκλίου ο Υπ. Εσ. Π. Παυλόπουλος.


Ολόκληρη την εγκύκλιο, μπορείτε να την ''κατεβάσετε'' από εδώ.Θυμηθείτε ότι τα link με τις εγκυκλίους του Υπ. Εσ. <<ανοίγουν>> μόνο με Internet Explorer.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ