Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ορθοπεταλιές
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα οτι η Υπηρεσία προσανατολίζεται στην προμήθεια ποδηλάτων ως νέο μέσο περιπολίας. Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζει την αγορά 10 ποδηλάτων με πλήρη εξοπλισμό. Δεν έμαθα κάτι περισσότερο όσον αφορά το σχεδιασμό της ομάδας που , υποθέτω θα δημιουργηθεί, αλλά ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα και όχι δημοσιοσχετίστικο. Βλέπετε τα οικολογικά τον τελευταίο καιρό πουλάνε.



Το ποδήλατο ως μέσο αστυνομικής περιπολίας μπορεί να είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Ελληνικό χώρο, όμως σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και την Αυστραλία έχει εφαρμοσθεί με ιδιαίτερη επιτυχία. Εδώ μέχρι πρότινος οι αρμόδιοι πίστευαν ότι μειώνει το κύρος του αστυνομικού η εικόνα πάνω σε ένα ποδήλατο. Οι κύριοι στην εικόνα δεν νομίζω να συμφωνούν με αυτή την άποψη. Εσείς τι λέτε;




Το ποδήλατο από τη φύση του είναι ένα μέσο φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όπου κι αν δοκιμάστηκε είχε ιδιαίτερη απήχηση στους νέους ενώ έφερε πιο κοντά τους αστυνομικούς με τους πολίτες . Με το ποδήλατο ο αστυνομικός μπορεί να περιπολεί σε χώρους που τα υπόλοιπα μέσα δεν μπορούν (πάρκα ,πλατείες,πεζόδρομους) χωρίς να ενοχλεί τους πεζούς και δίνοντας πρώτος αυτός το παράδειγμα για ένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης στο κέντρο της πόλης.Μη μου πείτε οτι δεν σας αρέσει η παρακάτω εικόνα!!







Ήδη αρκετοί συνάδελφοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο νέο αυτό εγχείρημα. Ας ελπίσουμε οι επιλογές της Διοίκησης να μας δικαιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: