Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α : Όρισε την ΤΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ως ημέρα συμβολικής κατάληψης όλων των Δημαρχείων

Αριθμ. Πρωτ.: 189


Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ


Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του νέου κύκλου αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αντισταθούν στην αντεργατική – οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας όρισε την ΤΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ως ημέρα συμβολικής κατάληψης όλων των Δημαρχείων της χώρας.

Η χρονική περίοδος που πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις ΟΛΩΝ των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μετά και την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το προτεινόμενο «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας».

Σχέδιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τραπεζιτών και των Βιομηχάνων.

Καθώς με αφορμή την κρίση επιχειρούν να επιβάλλουν εκβιαστικά και απροκάλυπτα, πρόγραμμα άγριας παρατεταμένης λιτότητας, όξυνση της ύφεσης και της κρίσης και πλήρη και διαρκή υποταγή όλων των Λαών της Ευρώπης, στις δύο οικονομικά ισχυρές χώρες.

Καθώς το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» το μόνο που θα φέρει είναι ύφεση και κρίση διαρκείας.

Η ύφεση θα διευρυνθεί, η ανεργία θα εκτοξευθεί, μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν δραματικά και ισοβίως, οι κοινωνικές δαπάνες και το κοινωνικό κράτος επίσης θα μειωθούν και τελικά η κοινωνική συνοχή θα διαβρωθεί ακόμη περισσότερο.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν δυναμικά και αποφασιστικά για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν αυτή την καταστροφική αντικοινωνική στρατηγική.


Διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Οικονομική πολιτική η οποία θα στοχεύει στην ολοκληρωμένη και ισότιμη πολιτική ένωση που θα εξασφαλίζει:

Ανάπτυξη, αύξηση Δημοσίων Επενδύσεων, αναδιανομή εισοδήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διατήρηση και επέκταση του επιπέδου κοινωνικών παροχών.

Μια Ευρώπη των πολιτών και όχι των τραπεζιτών και των οικονομικά ισχυρών.

Γι’ αυτό η ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ που θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες (10.00 – 13.00) είναι ιδιαίτερα σημαντική και έχει διπλό στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι για τις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης και της τρόικας στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας, αλλά και να προετοιμάσουμε τη ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011.

Την ευθύνη της κατάληψης στους Δήμους κάθε Νομού θα την έχει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε Νομαρχιακό επίπεδο, στους υπόλοιπους οι τοπικοί σύλλογοι.
Γιατί μόνο με το διαρκή, συνεχή και ενωτικό αγώνα μας δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν στο «γύψο» τα δικαιώματα και τη ζωή μας για ολόκληρες δεκαετίες.
 
ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ…

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτοι! Διακάιωμα στην απεργία υπάρχει! Δικαίωμα στην κατάληψη όχι! Τι συμβαίνει, δεν βρίσκουν άλλους τρόπους να καλύψουν τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες;

Ανώνυμος είπε...

Μην συμμετέχεις συνάδελφε αν διαφωνείς.
"Δεν βρίσκουν άλλους τρόπους" ρωτάς; Ίσως όχι, ίσως ναι, εσύ πάντως δεν βλέπω να έχεις να προτείνεις τίποτα.

Και η ερώτησή σου μου θυμίζει τους πολίτες που ρωτούν:
δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε από το να γράφετε κλήσεις;
δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε από το να κυνηγάτε μαύρους;
κλπ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Η ειδοποιος διαφορα ειναι οτι ο πολιτης διαμαρτυρεται οταν ο συναδελφος κανει κατι ΝΟΜΙΜΟ. Η καταληψη ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Οποτε ο 9:58 εχει δικαιολογημενη απορια.

Η δικια μας δουλεια ειναι συνυφασμενη με την τηρηση του νομου. Αλλιως δεν ειμαστε τιποτα. Κατι τετοιες αποφασεις της ΠΟΕ ΟΤΑ δικαιως δημιουργουν σε αρκετους σκεψεις για αποσχιση απο αυτην, μην απορειτε.

Οσοι υποστηριζουν αναρχια καλα θα κανουν να μετακομισουν Καμπουλ που εχει το πολιτευμα που τους εκφραζει και να μας αδειασουν την γωνια.

Ανώνυμος είπε...

"Συμβολικη καταληψη" μου θυμιζει "ολιγον εγκυος"

Ειναι καταληψη και ειναι παρανομη
Και δεν εξουσιοδοτησα ΚΑΝΕΝΑΝ συνδικαλιστη-εκπροσωπο μου να προβαινει σε παρανομες ενεργειες επειδη τον ψηφισα η και οχι. Βεβαιως δεν εξουσιοδοτειται απο μονος του.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Στις επομενες εκλογες να ψηφισετε καλυτερα! Μεχρι τοτε υπαρχει ψηφισμενη κυβερνηση που κατεχει την εξουσια συμφωνα με το Συνταγμα ειτε συμφωνουμε σε ολα ειτε σε τιποτα. Εχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το καταλαβατε μερικοι μερικοι;;;;;

(Και μην δω ειρωνικα σχολια, κανεις δεν ειναι σε θεση να γνωριζει τι ψηφισα και αν)

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αφού είναι παράνομη απευθυνθείτε στον εισαγγελέα υπηρεσίας να μας συλλάβει.
Και δεν είδα να προτείνετε κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο πρώτος σχολιαστής και θα ήθελα να απαντήσω στο δεύτερο. Τί θα πει μη συμμετέχεις; Έχω άλλη επιλογή αν γίνει κατάληψη; Εγώ π.χ. θέλω να δουλέψω. Δεν είναι όπως η απεργία που μου δίνεται η δυνατότητα. Η κατάληψη είναι παράνομη και είναι πράξη βίας. Ντροπή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όσο για το σχόλιο που παρομοιάζει την άποψη μου με αυτή του πολίτη που ρωτάει αν έχω άλλη δουλειά, την έχει απαντήσει ο 3:18. Θα πρέπει κάποιοι συνάδελφοι να ενηλικιωθούν λίγο και να καταλάβουν ότι το σχολείο πέρασε.

Ανώνυμος είπε...

5:13 με κανεις να ντρεπομαι που μας θεωρουν συναδελφους. Εχεις ιδεα τι δουλεια διαλεξες;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να προτείνω κάτι άλλο. Δε συμφωνώ με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - συγνώμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ηθελα να πω. Και αν θες ντε και καλά κατι άλλο, κάνε απεργία, είπαμε. Και όταν με τετοιου είδους πρακτικές συλληφθείς στα αλήθεια καμμιά φορα, μετά δε θα έχεις τόσο ειρωνικό ύφος.