Τρίτη 23 Ιουνίου 2009


Πρόσληψη για κάλυψη κενών θέσεων στην Δημοτική Αστυνομία Αθήνας

Τον «χορό» των προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων, που απέστειλε σχετικό αίτημα για την κάλυψη 350 θέσεων στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Η προκήρυξη θα εκδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά το καλοκαίρι.
Οι 350 θέσεις είναι και των τριών εκπαιδευτικών κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) και οι προσλήψεις θα γίνουν μετά τη διενέργεια αθλητικών και υγειονομικών εξετάσεων καθώς και ψυχοτεχνικής δοκιμασίας, η οποία περιλαμβάνει τεστ προσωπικότητας και συνέντευξη.
Όπως προβλέπεται, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν μόνο μία αίτηση για θέσεις μιας κατηγορίας προσωπικού- Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής ή Δευτεροβάθμιας- και η κατάθεσή τους θα γίνει στην Περιφέρεια Αττικής και όχι απευθείας στον δήμο.
Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 30ό έτος, ενώ για την κατηγορία ΔΕ ως ανώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το 26ο έτος.
Απαιτείται επίσης να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. οι άνδρες και 1,67 μ. οι γυναίκες, χωρίς υποδήματα, να διαθέτουν τα αντίστοιχα με την κατηγορία πτυχία, να έχουν γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και να είναι κάτοχοι ερασιτεχνικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου ή δίκυκλης μηχανής τουλάχιστον 50 κ.εκ.
Στα βασικά προσόντα των υποψηφίων συγκαταλέγεται η γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά ή ισπανικά) σε επίπεδο τουλάχιστον «πολύ καλά» προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και «καλά» για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τη διαδικασία πρόσληψης, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τους ακόλουθους τίτλους σπουδών:
* Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Πτυχίο ή δίπλωμα οποιασδήποτε σχολής ή τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο σχολών της αλλοδαπής.
* Για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Πτυχίο ή δίπλωμα οποιασδήποτε σχολής ή τμήματος ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο σχολών της αλλοδαπής.
* Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ, οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής ή πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής- Δικτύων Η/Υ, ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Ηλεκτρολογικού Τομέα ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, κλάδων Διοικητικών Υπηρεσιών- Γραμματέων, Οικονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Πληροφορικής ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των τμημάτων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Υπαλλήλων Επιχειρήσεων Μεταφορών, Υπαλλήλων Λογιστηρίου, Υπαλλήλων Διοίκησης, Εμπορικών Επιχειρήσεων, προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή απολυτήριο τίτλο Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Οι εξετάσεις
Μετά την κατάρτιση των πινάκων, οι επιτυχόντες καλούνται για μέτρημα του αναστήματος και για τις υγειονομικές εξετάσεις (σε παθολόγο, οφθαλμίατρο και ακτινογραφία θώρακος) και στη συνέχεια, εάν κριθούν ικανοί, υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες οι οποίες περιλαμβάνουν:

● Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια)
● Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια)
● Άλμα εις ύψος με φόρα, τουλάχιστον 1 μ. (τρεις προσπάθειες)
● Άλμα εις μήκος με φόρα, τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες)
● Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Το τελικό στάδιο αφορά την υποβολή σε ψυχοτεχνική δοκιμασία όσων υποψηφίων περάσουν επιτυχώς και από τις αθλητικές εξετάσεις.

Η εκπαίδευση
Οι επιτυχόντες της προκήρυξης θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση πριν αναλάβουν καθήκοντα. Η εκπαίδευση γίνεται στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας και διαρκεί έξι μήνες, εκ των οποίων οι 4 περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση και οι 2 πρακτική άσκηση. Στο πλαίσιο της θεωρητικής εκπαίδευσης και με την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος προβλέπονται εξετάσεις αξιολόγησης. Η χρονική διάρκεια της εξέτασης κάθε μαθήματος ανέρχεται σε δύο ώρες. Παράλληλα, κατά την πρακτική εκπαίδευση είναι υποχρεωμένοι να εκπονήσουν εργασία στη βάση θεματολογίας που ορίζει το αρμόδιο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σταδίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί λαμβάνουν 288 ευρώ τον μήνα, ενώ τους παρέχεται σίτιση, διαμονή, στολή, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Δημοσίου. Ο χρόνος της εκπαίδευσης θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και αναγνωρίζεται για τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας.
Μόλις αποφοιτήσουν από τις Σχολές, οι δημοτικοί αστυνομικοί αναλαμβάνουν κανονικά υπηρεσία αφού παρουσιαστούν στον δήμο όπου προσελήφθησαν και εκδοθεί σε διάστημα 10 ημερών η σχετική πράξη διορισμού.
Η βαθμολόγηση των υποψηφίων
Οι πίνακες κατάταξης εκδίδονται ξεχωριστά για κάθε δήμο, ανεξάρτητα δηλαδή από το αν στην προκήρυξη της περιφέρειας περιλαμβάνονται θέσεις για περισσότερους του ενός δήμους. Ειδικότερα, με τον συντελεστή 100 πολλαπλασιάζεται η βαθμολογία των υποψηφίων που προκύπτει από το άθροισμα των εξής προσόντων:

● Βαθμός πτυχίου
● Δημότες και συγχρόνως κάτοικοι του αντίστοιχου δήμου: 7 μονάδες
● Πολύτεκνοι ή τέκνα πολυτέκνου: 3 μονάδες
● Άριστη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας: 5 μονάδες
● Πολύ καλή γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας: 3 μονάδες
● Καλή γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας: 2 μονάδες.


Η κατανομή των 350 θέσεων

● 80 θέσεις ΠΕ
● 90 θέσεις ΤΕ
● 180 θέσεις ΔΕ

Πηγή : www.hellenicbusiness.gr


(Ευχαριστουμε το φίλο που μας επισήμανε την λάθος ανάρτηση την οποία εκ παραδρομής είχαμε "ανεβάσει")

Δεν υπάρχουν σχόλια: