Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

37o Καταστατικό Συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παρουσία 450 περίπου νομιμοποιημένων αντιπροσώπων, σε σύνολο 685 εκλεγμένων, καθώς και πλήθους παρατηρητών και συνοδών ξεκίνησαν οι εργασίες του 37ου καταστατικού και 38ου οργανωτικού συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κυρίαρχο θέμα , που μέχρι και αυτή την ώρα (20.00) , μονοπωλεί τη << συζήτηση>> η μη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων 3-4 συλλόγων οι οποίοι, σε αντίθεση με ότι ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας εξέλεξαν αντιπροσώπους δεχόμενοι ψήφους μελών εργαζομένων συμβασιούχων. Οι διαξιφισμοί μεταξύ των συλλόγων και της εκτελεστικής επιτροπής έχουν περάσει τα όρια της απλής αντιπαράθεσης και οι εργασίες του Συνεδρίου είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Σχόλιο του συντάκτη:
Η πορεία που έχουν επιλέξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις-παρατάξεις του κλάδου είναι αυτή που έχει απομακρύνει τους απλούς εργαζομένους από την ενασχόληση τους με τα κοινά. Αυτό που μένει στο μυαλό μου μετά από 3 και πλέον ώρες ανούσιας αντιπαράθεσης είναι ένα:
ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ας ελπίσουμε την αυριανή ημέρα που αρχίζουν οι εργασίες του οργανωτικού συνεδρίου να ακούσουμε αλλά και να τοποθετηθούμε πάνω στα ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν.
Ώρα 22.30:Με την αποχώρηση των παρατάξεων της ΔΑΣ και ΑΚΙΣ συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία του 37ου καταστατικού συνεδρίου. Το μείζον θέμα της δυνατότητας εγγραφής των συμβασιούχων στους συλλόγους παραπέμφθηκε στο επόμενο ενδιάμεσο συνέδριο ενώ ψηφίστηκαν κάποιες επουσιώδεις αλλαγές του καταστατικού προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί με της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: