Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή στον Υπ. ΔιΜΗΔ κ. Κ. Μητσοτάκη

Λάβαμε στο ηλεκτ. ταχυδρομείο μας την παρακάτω επιστολή ή οποία, σύμφωνα με τον αποστολέα της, έχει προωθηθεί ήδη στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης:

Παρακαλώ όπως το παρόν μήνυμα τεθεί υπόψη του Υπουργού ΔΜΗΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Θα ήθελα κατ’ αρχήν να σας συγχαρώ για το έργο σας στο Υπουργείο και όχι μόνο. Οι πρωτοβουλίες σας βρίσκουν έρεισμα στις ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών.

Επιτρέψτε μου την πρωτοβουλία να επισημάνω τα παρακάτω:

Χθες (σ.σ. 15/10) υπογράψατε τις ΚΥΑ πρόσθετων προσόντων και διαδικασιών μετακίνησης Δημοτικών Αστυνομικών, όπου περιλαμβάνονται 5 φορείς υποδοχής, που αφορούν κυρίως την ασφάλεια και τον έλεγχο παραβατικότητας και βέβαια είναι πλήρως κατανοητή η υποχρέωση της πολιτείας κάλυψης αυτών των αναγκών.

Πιστεύω όμως πως στο πλαίσιο της κινητικότητας, οι 4 αρχές (αξιοκρατία, αξιοσύνη, αυστηρότητα στη συμπεριφορά και εμπιστοσύνη στους νέους), που σωστά θέσατε ότι πρέπει να εξυπηρετούνται, στην προκείμενη περίπτωση των Δημοτικών Αστυνομικών, δεν λαμβάνεται υπόψη η δεύτερη (η αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα), όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους κλάδους υπαλλήλων που μετακινούνται σε θέσεις της ειδικότητάς τους (γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί κλπ).

Έτσι για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ενώ οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι ποικίλων ειδικοτήτων δεν τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής θέσεων σε φορείς, που έχουν ανάγκες ανάλογων ειδικοτήτων προσωπικού, με συνέπεια να αχρηστεύονται προσόντα και ιδιότητες που έχουν (όπως τίτλοι σπουδών).

Προτείνω να διευρυνθεί ο αριθμός των φορέων υποδοχής, έστω και με μικρότερο αριθμό, μετακινούμενων Δημοτικών Αστυνομικών, σε αντίστοιχες των προσόντων τους θέσεις.


Κοζάνη 16-10-2013

Με τιμή

Κώστας Κοκόλης
Αρχιτέκτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: