Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Επιστολές προέδρου ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνη προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης με θέμα «Αίτημα για την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την υλοποίηση των προβλεπόμενων του αρ.81, παρ.5 του Ν.4172/2013

Μετά την κακόγουστη παράσταση με τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα για την "απουσία" των Δημοτικών Αστυνομικών από τους δρόμους της πρωτεύουσας, έρχεται η ΚΕΔΕ να πράξει το αυτονόητο, να ζητήσει δηλαδή την εφαρμογή του Ν.4172/2013 άρθρο 81 παρ.5. Να υπενθυμίσουμε ότι το ΣΔΑΘ με παρέμβαση του στην ΠΕΔΚΜ την επομένη της ψήφισης του νόμου, είχε ζητήσει από τους Δημάρχους να καταθέσουν μαζικά το αίτημα έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, κάτι που τελικά έγινε έστω και με μια μικρή καθυστέρηση.
Δείτε εδώ τις επιστολές :


Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ                                                                                       Αθήνα 02/08/13
ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                                         Υπόψη:
                                                                                                            Συντακτών Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα προβλέπει την ανάθεση στην Ελληνική Αστυνομία αρμοδιοτήτων που ασκούσε η Δημοτική Αστυνομία ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.  

Με επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Ασκούνης ενημερώνει τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ότι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας απαιτείται σύμφωνα με το νόμο να εκδώσουν ΚΥΑ η οποία θα προβλέπει την παράλληλη άσκηση της αρμοδιότητας μέχρι την οριστική μεταφορά της στην Ελληνική Αστυνομία στις 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης σχετικών αιτημάτων από ένα μεγάλο μέρος των 81 δήμων που είχαν Δημοτική Αστυνομία. 

Η βίαιη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους δήμους που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αστυνόμευσης.

 Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο έλεγχος τους παραεμπορίου και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελούν ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα αρμοδιοτήτων που δεν μπορούν να ασκηθούν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: