Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πυρά ΔΑΣ δ. Θεσ/νίκης για τις μετακινήσεις εργαζομένων στον δήμο Θεσ/νίκης με την εφαρμογή του νέου οργανισμού

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δυνάμεις Π.Α.ΜΕ δ. Θεσ/νίκης

Για τις μετακινήσεις εργαζομένων στον δήμο Θεσ/νίκης

Με την εφαρμογή του νέου οργανισμού στον δήμο Θεσ/νίκης, τοποθετήθηκαν οι νέοι προϊστάμενοι και τμηματάρχες και πραγματοποιήθηκαν μεγάλες σε αριθμό μετακινήσεις εργαζομένων από υπηρεσία σε υπηρεσία. Με την πρακτική της αυτή η διοίκηση του δήμου:

- Προσπαθεί να στήσει τον μηχανισμό εφαρμογής της αντεργατικής της πολιτικής. Πολλές τοποθετήσεις προϊσταμένων δεν έχουν κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, τοποθετούνται «ημέτεροι» σε θέσεις που η διοίκηση θεωρεί κλειδιά.

- Εκδικείται, μέσω των μετακινήσεων, συναδέλφους που δεν της είναι αρεστοί, που δεν είναι πιστά όργανά της και αντιδρούν στην πολιτική που εφαρμόζεται. Κόντρα ακόμα και στην εργατική νομοθεσία που δίνει αυτή την ελάχιστη προστασία στους εκλεγμένους στα διοικητικά συμβούλια, μετακινεί τρεις (3) εκλεγμένους στο ΔΣ του ΣΕΔΘ. Ο συνάδελφος Ανδρονικίδης Γ, εκλεγμένος με τη ΔΑΣ, μετακινείται από το μηχανουργείο όπου εργάζεται 30 χρόνια ως βαφέας αυτοκινήτων στο ηλεκτρολογικό (προφανώς για να βάφει λάμπες)!!! 

Η διοίκηση προσπαθεί να απαλλαγεί από την παρουσία του στο μηχανουργείο, εκεί που καθημερινά καταδεικνύει τις ευθύνες της διοίκησης για την κατάσταση που επικρατεί στο μηχανουργείο και την καθαριότητα. Προσπαθεί να εκδικηθεί τον συνάδελφο που πρωτοστατεί, μαζί με άλλους συναδέλφους, στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του μηχανουργείου και των άλλων υπηρεσιών του δήμου. Είναι βασικός μάρτυρας στη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάσταση στο μηχανουργείο και την καθαριότητα.

- Δείχνει την κοινωνική αναλγησία της, όταν μετακινεί συναδέλφους στην άλλη άκρη της πόλης, ενώ γνωρίζει ότι πρέπει να βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους για οικογενειακούς λόγους και προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

- Σε πολλές υπηρεσίες και τμήματα, μετακινεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων (ολόκληρα τμήματα) με σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία των υπηρεσιών. Υπάρχουν υπηρεσίες και τμήματα που αποδυναμώνονται. Άραγε, για τα προβλήματα που θα φέρουν στη λειτουργία των υπηρεσιών αυτές οι αλλαγές, θα φταίνε οι «αχαΐρευτοι» εργαζόμενοι «που σαμποτάρουν τη διοίκηση του δήμου»;

Και δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: μετακινούν από το κοιμητήριο Μαλακοπής στο αρχιτεκτονικό τον μοναδικό εργαζόμενο που εκτελεί χρέη εργάτη ταφής (!), μετακινούν γυμναστή, 30 χρόνια εργαζόμενο σε δημοτικό γυμναστήριο, σε θέση διοικητικού υπαλλήλου (!).

Η εφαρμογή του νέου οργανισμού του δήμου είναι ακόμη ένα σκαλοπάτι για τις «αξιολογήσεις» υπηρεσιών και εργαζομένων και τις απολύσεις- «διαθεσιμότητες» που θα φέρουν.

Συνάδελφοι, κανένας φόβος καμιά υποταγή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που βλάπτονται και θίγονται από αυτές τις μετακινήσεις και μεταβολές να τις καταγγείλουν. Να προχωρήσουν σε προσφυγή ενάντια στις αποφάσεις του δημάρχου.

Η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ πρέπει να πάρει καθαρή θέση. Δεν αρκούν οι «λεονταρισμοί» στα γραφεία του σωματείου.

Γραμματεία της ΔΑΣ
28/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: