Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Δ. Θεσ/νίκης: Γερανοί της καθαριότητας σε συνεργασία με τη Δ.Α. θα «σηκώνουν» τα διπλοπαρκαρισμένα

Δύο γερανοί βγαίνουν από μέρα σε μέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, για να επιστρατευτούν στη μάχη της Δημοτικής Αστυνομίας ενάντια στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.


Παρά την ακύρωση της συμφωνίας με το Σωματείο ιδιοκτητών γερανοφόρων μεταφορικών επιχειρήσεων και δημόσιας χρήσης Θεσσαλίας – Μακεδονίας – Θράκης, την οποία είχε εξαγγείλει (και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) η πρώην αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Καλυψώ Γούλα, ο νέος… αρχηγός της υπηρεσίας (σσ. ας τον λέμε εντεταλμένο σύμβουλο καλύτερα...), Λευτέρης Κιοσέογλου βρήκε άλλους γερανούς για να καλύψει αυτήν την ανάγκη.

Πρόκειται για δύο γερανούς που διαθέτει η διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τους οποίους – κατόπιν σύμφωνης γνώμης και του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά – μπορεί να χρησιμοποιεί και η Δημοτική Αστυνομία.

«Πρόκειται για δύο γερανοφόρα οχήματα που διαθέτει η Διεύθυνση Καθαριότητας, τα οποία χρησιμοποιεί για να μαζεύει από τους δρόμους τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Κατόπιν συνεννόησης με τον αντιδήμαρχο κ. Παππά, οι δύο γερανοί είναι στη διάθεσή μας», τονίζει στον «ΑτΚ» ο κ. Κιοσέογλου.

Λ. Κιοσέογλου
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από την απομάκρυνση των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων που δημιουργούν πρόβλημα σε διασταυρώσεις, αλλά και σε ράμπες ΑΜΕΑ, οι γερανοί αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για να «καθαρίσουν» δημόσιες θέσεις στάθμευσης που καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών. «Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα σε δημόσιες θέσεις στάθμευσης επί μήνες. Συνήθως δεν έχουν πινακίδες καθώς ανήκουν σε εταιρίες που είτε τα πωλούν, είτε τα νοικιάζουν. Οι καταγγελίες πολιτών είναι πολλές. Το ίδιο και για πάρα πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ στην πόλη, που χρησιμοποιούν δημόσιες θέσεις στάθμευσης για να παρκάρουν αυτοκίνητα πελατών τους, οι οποίοι πληρώνουν για μια θέση εντός του πάρκινγκ και σίγουρα όχι εκτός», προσθέτει ο κ. Κιοσέογλου.

Το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο θα μεταφέρεται σε φυλασσόμενο χώρο του δήμου στη Νέα Ελβετία και προς το παρόν απομένουν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν πριν βγουν στους δρόμους οι γερανοί.

Την ίδια ώρα, μέχρι και σε… κλοπή των «δαγκάνων» (τροχοσφιγκτήρων που τοποθετούνται στα λάστιχα παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων, ακινητοποιώντας τα) προχώρησαν ορισμένοι οδηγοί προκειμένου να απαλλαγούν από την πληρωμή του σχετικού προστίμου. Σε τρεις τέσσερις περιπτώσεις, οι οδηγοί δε δίστασαν να… απομακρύνουν τον τροχό με τη «δαγκάνα».

Ταξί και φορτοεκφορτώσεις

Εκτός από την παράνομη στάθμευση, το επόμενο μεγάλο «κεφάλαιο» με το οποίο καταπιάνεται ήδη ο κ. Κιοσέογλου είναι το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην Τσιμισκή αφενός με τα ταξί που μπλοκάρουν τις λεωφορειολωρίδες, αφού παρκάρουν κατά δεκάδες εκεί περιμένοντας πελάτη, και αφετέρου με τα φορτηγά που φορτοεκφορτώνουν εμπορεύματα οποιαδήποτε ώρα της μέρας.
Δύο γερανοί βγαίνουν από μέρα σε μέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, για να επιστρατευτούν στη μάχη της Δημοτικής Αστυνομίας ενάντια στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

«Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα των ταξιτζήδων που λόγω αναδουλειάς έχουν μετατρέψει σε πιάτσα συγκεκριμένα σημεία στην Τσιμισκή. Οι θέσεις ταξί που προβλέπονται στην οδό αυτήν είναι μόνο για επιβίβαση – αποβίβαση και όχι για στάθμευση. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα έντονο και οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Οι ταξιτζήδες προτείνουν να δημιουργηθεί πιάτσα με δέκα θέσεις σε τρία σημεία στην αριστερή λωρίδα της οδού, κάτι για το οποίο θα πρέπει να συμφωνήσουν και άλλοι φορείς, όπως η περιφέρεια. Είμαστε σε συζητήσεις με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί προκειμένου σύντομα να βρεθεί λύση. Σε ό,τι αφορά τις φορτοεκφορτώσεις, θα συναντηθούμε επίσης με το σύλλογό τους και θα ζητήσουμε να συμμορφώσουν τα μέλη τους. Διαφορετικά, τα πρόστιμα θα είναι αναπόφευκτα», εξηγεί ο νέος επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στην Αγίου Δημητρίου

Στο μεταξύ, ήδη αποδίδει καρπούς η καθημερινή παρουσία των ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας στην οδό Αγίου Δημητρίου. Μετά την Τσιμισκή, τη Μητροπόλεως, τη Λεωφόρο Νίκης, την Παύλου Μελά και άλλες κεντρικές οδούς, οι δημοτικοί αστυνόμοι «χτενίζουν» και την Αγίου Δημητρίου.

«Σχεδόν όλες οι μεγάλοι οδοί στη Θεσσαλονίκη έχουν πρόβλημα. Το βασικό σκεπτικό, όμως, είναι ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στους δρόμους που χρησιμοποιούνται σχεδόν μαζικά από την πλειοψηφία των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όταν πηγαίνουν ή φεύγουν από τη δουλειά τους», εξηγεί ο κ. Κιοσέογλου.

Δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς

Λακκούβες στο οδόστρωμα που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες, κολονάκια που έχουν φύγει από τη θέση τους, κακοτεχνίες σε ράμπες αλλά και άλλα «κακώς κείμενα» που δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών καταγράφουν ήδη οι δημοτικοί αστυνομικοί.

«Η προσπάθεια αυτή γίνεται ήδη και τα προβλήματα που καταγράφονται αποστέλλονται σταδιακά στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Με το νέο οργανισμό του δήμου, θεωρώ ότι αυτή η »συνεργασία» μεταξύ των δημοτικών υπηρεσιών θα δουλέψει καλύτερα και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι, όταν "χρεώνονται" μια γειτονιά, οφείλουν να καταγράφουν τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί της γειτονιάς», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κιοσέογλου.

(Πηγή : εφ. Αγγελιοφόρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: