Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για την έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσ/νίκης, κρίνοντας πώς η αθωωτική απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ήταν «νομικά εσφαλμένη»

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 1540





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεπής στην τακτική της τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποινικοποίησης των αγώνων τους, η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση επιμένει στη δίωξη των τριών συναδέλφων που είχαν αθωωθεί πρωτόδικα από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τον τρόπο αντίδρασής τους στις προσβλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα κ. Φούχτελ.

Μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αφού έκρινε πώς η αθωωτική απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ήταν «νομικά εσφαλμένη», οι τρεις συνάδελφοι θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας. Η έφεση δεν αφορά στην κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την οποία έχουν απαλλαγεί.

Όλως τυχαίως οι τρεις συνάδελφοι παραπέμπονται και πάλι, τη στιγμή που κορυφώνεται η αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις έχουν οδηγήσει την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση σε αδιέξοδο και πανικό. Κάτι που αποδεικνύει και η σπουδή της να προωθήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου με σκοπό να «παρακάμψει» τους Δήμους, οι οποίοι δεν στέλνουν τα στοιχεία των υπαλλήλων υπό διαθεσιμότητα και εν τέλει να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται, δεν υποκύπτουν στις απειλές της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης. Συνεχίζουν ενωτικά και δυναμικά των αγώνα τους προκειμένου να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου στους Δήμους.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: