Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α στο προηγούμενο άρθρο του προέδρου του ΣΔΑΘ Π. Παπαφίλη

Διαβάστε παρακάτω το σχόλιο της παράταξης Ε.Κ.Ε.Δ.Α. του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας στο άρθρο του προέδρου του ΣΔΑΘ που αναρτήσαμε εδώ :

Σχολιασμός Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει το άρθρο του προέδρου του Σ.Δ.Α.Θ. που έρχεται ως απάντηση στην ανοιχτή επιστολή της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στους συλλόγους-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που εκπροσωπούν δημοτικούς αστυνομικούς, και ιδιαίτερα στη ρητή αναγνώριση εκπροσώπησής του Σ.Δ.Α.Θ. από την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε δευτεροβάθμιο επίπεδο με την οποία έχουν -αντίθετα με ότι συμβαίνει στην Αθήνα- πλήρη και αρμονική συνεργασία. Αυτό μπορεί να εκληφθεί και ως απάντηση στους σχεδιασμούς της ΔΑΚΕ για απόσχιση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημιουργία ΠΟΕ Δημοτικής Αστυνομίας την οποία μεθοδεύουν με την πάγια στήριξη των άτυπων εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. τονίζει το γεγονός ότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην πράξη πάντα ένα βήμα μπροστά από το Σ.Δ.Α.Α. και κάνει ιδιαίτερη μνεία στην επιλογή των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη να μην εμπλέκουν την πολιτική τους ιδεολογία ή την κομματική τους "ταυτότητα" με την ιδιότητα του εργαζομένου και συνδικαλιστή. Δυστυχώς στην Αθήνα κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί εκ των πραγμάτων, λόγω της απόφασης της Δ.Α.Κ.Ε. να κατεβαίνει στις οποιεσδήποτε εκλογές με κομματικό ψηφοδέλτιο, αγνοώντας τη βούληση της πλειοψηφίας των συναδέλφων που επιζητούν ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θα ήθελε να επισημάνει όμως την ανεπιτυχή μνεία «περί υποδείξεων». Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. είναι παράταξη στο Σ.Δ.Α.Α. και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να υποδείξει σε οποιανδήποτε άλλο σύλλογο τι να απαντήσει, ούτε απαίτησε ποτέ να λάβει την όποια απάντηση (το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της οποίας δεν θα ήταν έτσι κι αλλιώς δυνατό να γνωρίζουμε). Η λέξη «κάλεσμα» στον τίτλο της σχετικής ανάρτησής μας δίνει το στίγμα της όλης επιστολής, που στην χειρότερη περίπτωση αποτελεί προτροπή να πάρουν θέση οι σύλλογοι, και σίγουρα όχι υπόδειξη. Θέση στα όσα συνέβησαν στη συνάντηση, τα οποία για πρώτη φορά εκτίθενται δημόσια, και ιδιαίτερα στη διαφαινόμενη εκπροσώπηση από το Σ.Δ.Α.Α. του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών, κάτι που συνιστά κάτι πολύ περισσότερο από την εύλογη «επέκταση της συζήτησης πέρα από τα αρχικά προσδιορισμένα θέματα». Ας μας συγχωρέσει ο πρόεδρος του Σ.Δ.Α.Θ. που δεν ακολουθήσαμε την πάγια εσωστρεφή τακτική του προεδρείου του Σ.Δ.Α.Α. που κρατάει στο σκοτάδι τους συναδέλφους και χειρίζεται παρασκηνιακά υποθέσεις που ξεφεύγουν τα στενά πλαίσια του Δήμου της Αθήνας και αφορούν το μέλλον της υπηρεσίας. Και είναι από το άρθρο του προέδρου που ενημερωνόμαστε ότι μετά τη συνάντηση το Σ.Δ.Α.Θ. έστειλε τις απόψεις του στο Υπ. Εσωτερικών, αφού δεν υπήρξε η οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Σ.Δ.Α.Θ. ώστε να έχουν λάβει γνώση της διαφοροποίησης του Σ.Δ.Α.Θ η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και οι λοιποί συνάδελφοι.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. παραμένει πάντα ανοικτή σε ανταλλαγή απόψεων και σε κάθε δυνατή συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: