Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Eπιστολή αναγνώστη - «Παρεμπόριο στη Ροτόντα. Θα αναλάβετε από εδώ και πέρα τις ευθύνες σας»

Αγαπητέ κύριε Δένδια,

Πριν από καιρό είχα διαβάσει το παρακάτω άρθρο και πραγματικά πίστευα ότι θα προσπαθούσατε να λάβετε κάποια μέτρα προκειμένου η περιοχή να θυμίζει έναν πολιτισμένο τόπο:    


Και όμως κακώς το πίστευα. Οι αλλοδαποί μικρωπωλητές όχι μόνο δεν έφυγαν από την περιοχή αλλά καθημερινά αυξάνονται συνεχώς. Η περιοχή της Ροτόντας έχει στη κυριολεξία καταληφθεί από νέγρους όπου από τις απογευματινές ώρες και μέχρι το βράδυ αργά δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις. Η εικόνα των σεντονιών γύρω από αυτό το μοναδικό μνημείο διασύρει τη πόλη μας διεθνώς. Η οδός Δ. Γούναρη, η πιο ιστορική οδός που συνδέει τη Ροτόντα με τη πλατεία Ναυαρίνου έχει γεμίσει επίσης σεντόνια από ον ύψος της Εγνατίας οδού και με αποτέλεσμα ο μισός διάδρομος να βρίσκεται υπό κατάληψη και ο κόσμος να στριμώχνεται να χωρέσει στον χώρο που του απομένει. Ο ποδηλατόδρομος της Δ. Γούναρη δεν υπάρχει πλέον (δείτε συνημμένη φωτογραφία από το παραπάνω άρθρο από όπου φαίνονται οι κίτρινες γραμμές) αφού πάνω εκεί έχουν στρώσει οι αλλοδαποί τη πραμάτεια τους. Και ποδηλάτες να ψάχνονται επειδή δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να αστυνομεύσει τη περιοχή. 

Κάθε μέρα η ίδια εικόνα και κανένας δεν ενδιαφέρεται. Η αστυνομία σας κάνει βόλτες τυπικές μόνο κατά τις πρωινές ώρες δίχως να έχει διάθεση να επέμβει ουσιαστικά. Η δημοτική αστυνομία επίσης είναι ανύπαρκτη. Ο δήμαρχος επίσης προτιμά να ψωνίζει από αυτούς. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να καθαρίσετε τη περιοχή διότι αν το θέλατε θα είχατε πάρει τη πραμάτεια των αλλοδαπών που την κουβαλούν στα διαμερίσματά τους, και μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε που μένουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Θέλετε να συντηρείτε αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση για τους δικούς σας λόγους. Η περιοχή πραγματικά είναι ένα ανεξέλεγκτο γκέτο και εμείς οι κάτοικοι πλέον αποφασισμένοι να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. 

Θα αναλάβετε πραγματικά τις ευθύνες σας για οτι συμβεί από εδώ και πέρα. Είστε πραγματικά ανίκανοι να διαχειριστείτε αυτή τη κατάσταση και διαψέύδετε στη πράξη τα λόγια του πρωθυπουργού σας που υπόσχονταν μια καλύτερη ζωή για όλους εμάς όταν έλεγε θα πατάξει το παρεμπόριο.

Κλέαρχος Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: