Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μανουσαρίδης VS Μπουτάρη και νέας διοίκησης Συλλόγου Εργαζομένων

Δριμεία επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο εξαπολύει η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων την προσεχή Πέμπτη και τη «μεταφορά» της από το δημαρχείο στο... Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας.


Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνηθεί να γίνει η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο δημαρχείο, την προσεχή Πέμπτη, «τα τσιράκια κυβέρνησης και δημάρχου», δηλαδή η διοίκηση του ΣΕΔΘ, δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση, «έτσι ώστε να αρχίσουν να ενημερώνονται οι χώροι δουλειάς το συντομότερο δυνατό. Έπειτα στις 3μμ της Τρίτης, και μετά από δύο ώρες επαφών και συνομιλιών με τη διοίκηση, ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. ότι η Γ.Σ. συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο, αλλά στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας!!! Μεταφέροντας τον τόπο συνέλευσης μακριά από χώρους δουλειάς που έχουν πολλούς εργαζόμενους (δημαρχείο, Αγγελάκη, πολεοδομία, εργοτάξια σαρώματος και πρασίνου του κέντρου κ.α.) θέλουν να αποτρέψουν τους περισσότερους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συνέλευση. Φοβούνται και αυτοί και η διοίκηση τους δήμου τις αποφάσεις των εργαζομένων».

Κατόπιν των παραπάνω, η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα η ΔΑΣ θα πάρει πρωτοβουλίες για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι του δήμου από αυτήν την ξεπουλημένη και προδοτική πλειοψηφία». Καλεί, δε, τους εργαζομένους «να πάρουν μέρος μαζικά στη συνέλευση. Να παραμερίσουν τα τσιράκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να αποφασίσουμε για να αρχίσει η δράση και των εργαζομένων στον δήμο Θεσ/νίκης με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις με την κατάθεση των νέων αντεργατικών μέτρων».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΔΑΣ/ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα τσιράκια κυβέρνησης και δημάρχου «μεγαλουργούν»
Μια σειρά από σωματεία εργαζομένων στους δήμους και άλλους κλάδους αυτό το διάστημα πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις με σκοπό να προετοιμάσουν τη δράση και των αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων αλλά και των δημάρχων που στηρίζουν οι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Η επίθεση αυτή στους εργαζόμενους στους δήμους δεν θα εκφραστεί μόνο με νέες περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, αλλά και με ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις. Αρκετά σωματεία εργαζομένων δήμων και άλλων κλάδων έχουν προχωρήσει και σε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων (καταλήψεις, πορείες κ.α.) 
Τη Δευτέρα 01/10 το μεσημέρι το ΔΣ του ΣΕΔΘ συνεδρίασε. Η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ (συνονθύλευμα ΔΑΚΕ και δήθεν «ανεξάρτητων» παρατάξεων) πρότεινε Γ.Σ. την Τρίτη 7πμ. Η ΔΑΣ πρότεινε η συνέλευση να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 02/10 για να υπάρχει τουλάχιστον μια ημέρα προετοιμασίας και ενημέρωσης για τη συνέλευση. Η πρόταση της ΔΑΣ δεν έγινε δεκτή. Η απόφαση της πλειοψηφίας είχε ως αποτέλεσμα την Τρίτη να υπάρχει μικρή συμμετοχή συναδέλφων.  
Προτείναμε και έγινε ομόφωνα δεκτό να πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση την Πέμπτη 04/10 στις 9πμ στο δημαρχείο Θεσ/νίκης. Αμέσως μετά την απόφαση άρχισε το σαμποτάρισμα της συνέλευσης από την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ, σε συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου που δεν ήθελε και δεν θέλει οι εργαζόμενοι να οργανώνουν τον αγώνα τους ούτε φυσικά να γίνει η συνέλευση στο δημαρχείο.
Αρχικά το προεδρείο του ΣΕΔΘ δεν έβγαζε την ανακοίνωση για τη Γ.Σ. έτσι ώστε να αρχίσουν να ενημερώνονται οι χώροι δουλειάς το συντομότερο δυνατό. Έπειτα στις 3μμ της Τρίτης, και μετά από δύο ώρες επαφών και συνομιλιών με τη διοίκηση, ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. ότι η Γ.Σ. συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο, αλλά στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας!!!  
Μεταφέροντας τον τόπο συνέλευσης μακριά από χώρους δουλειάς που έχουν πολλούς εργαζόμενους (δημαρχείο, Αγγελάκη, πολεοδομία, εργοτάξια σαρώματος και πρασίνου του κέντρου κ.α.) θέλουν να αποτρέψουν τους περισσότερους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συνέλευση. Φοβούνται και αυτοί και η διοίκηση τους δήμου τις αποφάσεις των εργαζομένων. 
Συνάδελφοι, η Γ.Σ. θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εύκολα, νοικιάζοντας το σωματείο μια μικροφωνική, είτε στο αίθριο είτε στο φουαγιέ του δημαρχείου. Είναι δυνατόν να οργανώσουν τον αγώνα και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων αυτοί που δεν έχουν το σθένος ούτε μια συνέλευση να οργανώσουν στο δημαρχείο και εκτελούν εντολές της διοίκησης; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους μήνες που βρίσκονται στο προεδρείο του ΣΕΔΘ το μόνο που κάνουν είναι να εκθειάζουν τον δήμαρχο και τη διοίκησή του, να βάζουν πλάτη για να περνά η πολιτική τους, να καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μέλη της πλειοψηφίας είναι φανατικοί υποστηρικτές των κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση, και κάποιοι στελέχη τους. 
Το αμέσως επόμενο διάστημα η ΔΑΣ θα πάρει πρωτοβουλίες για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι του δήμου από αυτήν την ξεπουλημένη και προδοτική πλειοψηφία. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συνέλευση. Να παραμερίσουν τα τσιράκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να αποφασίσουμε για να αρχίσει η δράση και των εργαζομένων στον δήμο Θεσ/νίκης με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις με την κατάθεση των νέων αντεργατικών μέτρων.

(Αναδημοσίευση από : aftodioikisi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: