Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Σ.Δ.Α.Α.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
ΤΗΛ: 210-3259059


Αθήνα, 08-10-2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στα μυθεύματα και τις φαντασιώσεις κάποιων εξ ημών που προσπαθούν με ανήθικο τρόπο να διαστρεβλώσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών Κο Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν και δηλώνουμε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ο Υπουργός έθεσε το ζήτημα “ή παίρνουμε όπλα ή απολυόμαστε”.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν συγκεκριμένα τα εξής:
• Αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
• Το επίδομα του επικίνδυνου και ανθυγιεινού
• Το δικαίωμα της μετάταξης από 8ετία σε 6ετία.
• Συνυπηρέτηση μεταξύ των Δημοτικών Αστυνομικών.
• Δημιουργία Διεύθυνσης στο Υπουργείο Εσωτερικών με εποπτικό και συντονιστικό ρόλο.
• Προμήθεια στολής με την καταβολή εφ’ άπαξ ποσού.
• Έκδοση των προβλεπόμενων εκ του νόμου αποφάσεων για τις θέσεις ειδικής ιεραρχίας.
• Αν τεθεί θέμα αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, ζητήθηκε να γίνει παρέμβασή του κου Στυλιανίδη στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κο Μανιτάκη, προκειμένου να εξαιρεθούμε ως Ειδικό Ένστολο Προσωπικό το οποίο προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ και φοίτησε σε σχολές για 6 μήνες.

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής δύο:

• Ποιος συνάδελφος αμερόληπτα διαφωνεί μ’ αυτά που συζητήθηκαν μέσα στο υπουργικό γραφείο που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας τους μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρέπειας;
• Ποιος Δημότης – Πολίτης δεν θέλει τη Δημοτική Αστυνομία μ’ ένα ρόλο πιο ουσιώδη και αποτελεσματικό, δίνοντας ξεκάθαρες λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα;

Όσον αφορά τη Γενική Συνέλευση του Σ.Δ.Α.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 21/09/2012 συζητήθηκαν τα παραπάνω θέματα καθώς και ο προσανατολισμός της υπηρεσίας μας σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου μας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, δημιουργία ομάδας έργου από μέλη του Σ.Δ.Α.Α. που θα καταθέσει προτάσεις για το παραπάνω θέμα, καθώς και πρωτοβουλία για τη δημιουργία ημερίδας που θα συζητήσουμε το ρόλο μας ως υπηρεσία με συναδέλφους μας από όλους τους Δήμους της Ελλάδας και κατά πόσο είναι δυνατή η δημιουργία ομοσπονδίας.

Σημειώνουμε δε, ότι όταν ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε ο αριθμός των μελών που βρίσκονταν στην αίθουσα και ουδέποτε τέθηκε θέμα απαρτίας, ούτε από κάποιο μέλος του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α., αλλά και από οποιοδήποτε άλλο μέλος μέσα στην αίθουσα. Άρα οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης είναι έγκυρες.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί κατόπιν εορτής η παράταξη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θέτει θέμα εγκυρότητας της Γενικής Συνέλευσης;

Κάτω από ποιο πρίσμα δημοκρατικότητας και σεβασμού της πλειοψηφίας δρουν;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Σε ποιους φίλους τους, έχουμε χαλάσει τη «μαγιά»;

Αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και μένουμε άφωνοι από το μένος το οποίο τους διακατέχει προκειμένου να ανατρέψουν και να απορρίψουν δημοκρατικές διαδικασίες.

Μας λυπεί ακόμη το γεγονός ότι με τις θέσεις της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. βλέπουμε να ταυτίζονται και παρατάξεις εκλεγμένες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, χωρίς να ζητήσουν την επίσημη θέση του Συλλόγου, αλλά μεροληπτώντας και φορώντας παρωπίδες υιοθετούν τις θέσεις της συγκεκριμένης παράταξης επειδή και μόνο συμπλέουν κομματικά.

Συνάδελφοι εμείς λέμε ότι όσον αφορά την εργασία μας και την ατομική μας και οικογενειακή μας επιβίωση, κανένα κόμμα δεν έχει θέση.

Εμείς ως Σ.Δ.Α.Α. θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να βγάλουμε από το αδιέξοδο τους εαυτούς μας και την υπηρεσία μας.
Στην προσπάθεια Διάλυσης & Κατακερματισμού του Συλλόγου που κάποιοι έχουν επιλέξει, Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε.

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΘΑΝΟΣ ΤΑΤΣΗΣ               ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΣΥΒΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι
Πιστεύω ότι είναι εύλογες οι παρακάτω απορίες μου:
- Τι υποκρύπτει ο όρος "αναβάθμιση" και ποια είναι τα "ευρωπαικά πρότυπα" για τη Δ.Α.;
- Το ΣΔΑΑ εκπροσωπούσε τον εαυτό του ή και το σύνολο των δημ. αστ. της χώρας; Στη δεύτερη περίπτωση με ποιά εξουσιοδότηση έγινε αυτό (εάν έγινε) και ποιός ο ρόλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως δευτεροβάθμιου οργάνου των ανά την Ελλάδα δημ.αστυνομικών;
- Ποιές απόψεις υποστηρίχθηκαν από το ΣΔΑΑ στα θέματα που συζητήθηκαν με τον υπουργό; Ποιές ήταν οι θέσεις της ηγεσίας του υπουργείου;

Νομίζω ότι είναι υποχρέωση του ΣΔΑΑ προς τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Γιάννης