Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής προς τους συναδέλφους εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας

Προς: τους συναδέλφους εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας

Η συγκυβέρνηση συνεπής στο σχεδιασμό όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα επιχειρεί να μετατρέψει τη δημοτική αστυνομία σε σώμα ασφαλείας. Το ειδικό σώμα των δημοτικών υπαλλήλων μετονομάστηκε σε δημοτική αστυνομία και στη συνέχεια με το νόμο 3731/2008 έλαβε μία σειρά από νέες κατασταλτικές αρμοδιότητες και ξεχωριστή ιεραρχία. Πλέον η προσπάθεια να μετατραπούν δημοτικοί υπάλληλοι σε αστυνόμους ώστε να χτυπηθεί το λαϊκό-εργατικό κίνημα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε αυτή την κατεύθυνση μαζί με την κυβέρνηση οι δήμαρχοι και οι πλειοψηφίες σε μια σειρά σωματεία αποδέχονται ή σφυρίζουν αδιάφορα στην μετατροπή σε σώμα ασφαλείας. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η διείσδυση του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και η πλήρης σύμπλευσή της με την κυβέρνηση στον κοινό αγώνα τους για την καταστολή του εργατικού κινήματος.

Επιχειρούν απειλώντας με απολύσεις και εργασιακές εφεδρείες να μας οδηγήσουν να απεμπολήσουμε τα βασικά εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε σε σωματεία και να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τη τάξη μας.

Συνάδερφοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των εργοδοτικών συνδικαλιστών να μας οπλίσουν και να μας στρέψουν ενάντια σε εργαζομένους οφείλουμε να απαντήσουμε άμεσα, δυναμικά και οργανωμένα.

Οφείλουμε να φωνάξουμε σε όλους αυτούς που μας καταστρέφουν τη ζωή οδηγώντας μας στην ανέχεια, θέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο και καταργώντας το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων ότι θα στήσουμε μπλόκο με κάθε τρόπο στα σχέδια τους.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται στην Δημοτική Αστυνομία την Τετάρτη 25 Οκτώβρη και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αγ Φιλοθέης 5 β πίσω από την Μητρόπολη, προκειμένου να συντονίσουμε την δράση μας εναντία στην πολιτική που επιχειρεί να μετατρέψει τη Δημοτική Αστυνομία σε σώμα ασφαλείας.

Δεν θα γίνουμε σώμα ασφαλείας, δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, δεν θα στραφούμε ενάντια στη τάξη μας!

H Διοίκηση του Συνδικάτου

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Δημοτικη Αστυνομια ειναι η υπηρεσια που αστυνομευει. παντου στην Ευρωπη αυτο κανει.Αυτο σημαινει προληψη,αποτροπη και καταστολη. Να μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας. Απο την αρχη της δημιουργιας της εδω στην Ελλαδα η υπηρεσια παραπαιει αφου δεν εχει καποιο ρολο αλλα ειναι ερμαιο καθε δημαρχου.Ο νομος προβλεπει αυτοτελη ανεξαρτητη υπηρεσια. χωρις ρολο προσφορας στην κοινωνια δεν εχει λογο υπαρξης.Δεν θα υφισταται μονο για να εχουμε εμεις δουλεια.

Unknown είπε...

Πες τα συναδελφε.......πρέπει να το καταλάβει αυτό η ΠΟΕ ΟΤΑ κ να μας αφήσει ήσυχους.δεν την θελουμε πια κ ούτε θελουμε να μας ελέγχει ο δήμαρχος.δεν θα είμαστε εμείς τα σκυλιά των δημάρχων.την ΠΟΕ ΟΤΑ μάλλον την συμφέρει να είμαστε γιαυτο κ ας ασχολείται μαζί μας.οι πιο πολλοι συναδελφοι θελουνε να γίνουμε σώμα ασφαλειας κ να κάνει πέρα η ΠΟΕ ΟΤΑ κ δεν θα αποφασίζει αυτή για εμάς.ηρθε η ώρα να ξεκαθαρίζουν οι θέσεις όλων.το μόνο που έχω να πω ειναι σιγά σιγά πρεπει να καταλάβει οτι ως εδώ ήταν κ να φύγει η ΠΟΕ ΟΤΑ όσο πιο γρήγορα γινεται.

vaggelis είπε...

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΩΜΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ!!!!ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΕ0-ΟΤΑ ΦΙΛΕ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΡΟΔΙΝΑ ΑΜΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΔΙΚΟ. ΩΣΤΟΣΟ ΑΜΑ ΘΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΑΛΑΧΑΝ, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚ ΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ...ΕΔΩ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ........

Unknown είπε...

ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ Κ ΤΑ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ...ΣΑΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ;ΣΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΜΑΡΧΟΙ Κ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ;ΕΑΝ ΣΑΡΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ Κ ΕΣΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑΧΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΛΕΩ Κ ΕΓΩ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Κ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Κ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Κ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΤΟΣΟ ΡΟΔΙΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ;ΔΗΛΑΔΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ;ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ.

Aσπαλαθότσιτα είπε...

Εγώ φίλε 9 χρόνια είμαι στην άσφαλτο και μάχιμος, την στολή μου την φορώ και κάνω την δουλειά μου. Απλά λέω ότι και σώμα να γίνουμε πάλι θα έχουμε παρεμβάσεις και μάλιστα χειρότερες. Θα αλλάξει τελείως το καθεστώς μας όσο αφορά τα δικαιώματα μας. Νομίζω δε ότι άμα ασχοληθούμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά θα μειωθούν σημαντικά οι "παρεμβάσεις". Τώρα όσο αφορά την ΠΟΕ-ΟΤΑ, εγώ από τις αρχές της υπηρεσιακής μου ζωής κατάλαβα τα λαμόγια και ήθελα να φύγω αλλά δεν βλέπω και κάτι καλύτερο. Όσα σωματεία έγιναν έκαναν κάνα χρόνο την εμφάνιση τους και μετά αδράνησαν. Μακάρι να γίνει κάτι δε λέω ούτε είμαι αντίθετος με την αναβάθμιση μας, αλλά «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» γιατί οι καιροί είναι ύποπτοι. Ευχαριστώ και συγνώμη αν έθιξα κάποιους, Καλή Χρονιά.