Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετέχει και ο Δ. Θεσσαλονίκης στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Συμμετέχει... μερικώς στις διήμερες κινητοποιήσεις που ξεκινούν αύριο στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Παρότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του. Έτσι, σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης τονίζεται ότι ο δήμος θα συμμετάσχει στις διήμερες κινητοποιήσεις, με εξαίρεση τις κοινωνικές δομές και την υπηρεσία καθαριότητας. "Οι δήμοι, μολονότι αποτελούν πια έναν από τους λίγους εναπομείναντες μοχλούς άσκησης πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και επωμίζονται συνεχώς όλο και μεγαλύτερο βάρος προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κρίσης, απειλούνται με οικονομική ασφυξία.

Η μείωση κατά 40% της χρηματοδότησης από το κράτος, όπως έχει επισημάνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε όλους τους τόνους, όχι μόνο αποστερεί από τους δήμους κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, αλλά τους καταδικάζει σε αργό οικονομικό θάνατο, παρά το γεγονός ότι οι δήμοι ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν πραγματικό εξορθολογισμό στις λειτουργικές δαπάνες τους" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τονίζεται δε: "Συντασσόμενος με την απόφαση της ΚΕΔΕ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η Κεντρική Ένωση για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, κρατώντας όμως κατ’ εξαίρεση σε λειτουργία τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Κοινωνικής Πολιτικής (Παιδικοί Σταθμοί), λόγω των ειδικών συνθηκών και αναγκών που προκύπτουν από τη λειτουργία της ΔΕΘ, ενώ εν υπηρεσία θα βρίσκεται και προσωπικό Ασφαλείας".

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δ.Θ. εδώ

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΔΑΘ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΔΑΘ ΤΟΥ Δ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ :  

ΑΥΡΙΟ (12/9/2012) ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 09:00 ΠΕΡΙΠΟΥ) ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: