Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Απάντηση Μπουτάρη για τα "δανεικά" απορριμματοφόρα

Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση στην αντιπολίτευση, αναφορικά με την προμήθεια τεσσάρων "δανεικών" απορριμματοφόρων εξέδωσε η διοίκηση Μπουτάρη...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει διατυπώσει και παρουσιάσει προς τους δημότες ένα συγκεκριμένο και χρονικά προσδιορισμένο σχέδιο για την ανασύσταση του τομέα καθαριότητας, παράλληλα με την επανειλημμένη και διεξοδική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το σχέδιο αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα και τελειωτικά καθώς γραφειοκρατία και πλήθος προβλημάτων πρέπει να αντιμετωπίζονται συνεχώς.

Έτσι στην αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και στην υποβοήθηση του έργου της αποκομιδής και της ανακύκλωσης συμβάλλουν κατά καιρούς Φορείς (π.χ Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Δήμος Αθηναίων) και ιδιωτικές εταιρείες (π.χ Οικολογική Πρόοδος, Οικομέτ) με διάθεση απορριμματοφόρων και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Προσφάτως η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε την χορήγηση τεσσάρων απορριμματοφόρων για δυο μήνες από την εταιρεία ΚΕΠΕΛΕΚ, προκειμένου η υπηρεσία Καθαριότητας να διευκολυνθεί στο έργο της συλλογής των απορριμμάτων.

Εν τούτοις δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο αναφέρονται σε δηλώσεις Δημοτικών Συμβούλων όπως «ξεπούλημα και μπίζνες» (Λαϊκή συσπείρωση) και σε «παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτες» (Χρήστος Μάτης) - Δείτε εδώ.

Η Διοίκηση του Δήμου τονίζει πως δεν δαιμονοποιεί τη συμβολή και βοήθεια Φορέων και ιδιωτικών εταιρειών, ούτε προσχωρεί στην αντίληψη «σου δίνω-μου δίνεις» και σε ανάλογες δηλώσεις πολιτικού εντυπωσιασμού τύπου φωτοβολίδας, ή σε «άλλες πρακτικές», όπως υπαινίσσονται αυτοί που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο.

Η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας που βιώνουμε δεν είναι ξένη προς τις παθογένειες της πολιτικής καθημερινής λειτουργίας και διοίκησης σε συνάρτηση με πρακτικές του είδους «ο άξιος να εμφανισθεί με κάθε τρόπο ως “ανάξιος”», με δοκιμασμένο τρόπο και μέσω αντιστροφής της πραγματικότητας.

Οι κρυφές διαδρομές, που εύκολα εμπλουτίζονται σε μυθιστορηματικές ιστορίες, ανήκουν σε όσους αρέσκονται σε απέραντη πολιτικολογία, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Είναι εξάλλου εκ του αποτελέσματος και της εμπειρίας πασιφανές πως με… μαγικά, με ταχυδακτυλουργικά κόλπα και με πολιτικολογίες δεν επιλύονται σωρευμένα προβλήματα ετών. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς δήλωσε:

"Η χορήγηση ειδών και εξοπλισμού σε καθεστώς διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης, δεν αποτελεί πρόβλημα για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών. Πρόβλημα αποτελεί η διατύπωση γενικολογιών του τύπου «χρειάζεται… σχέδιο και ενεργοποίηση των πολιτών», με στόχευση την ακύρωση εν τέλει του έργου της καθαριότητας. Η δυσπιστία αποκλείει, εμποδίζει τελικά την επικοινωνία, αποθαρρύνει την ειλικρίνεια και μετατρέπει την ευφυΐα σε κουτοπονηριά".

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: