Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Δ. Θεσ/νίκης: Συνάντηση Δένδια- Μπουτάρη. Αναβαθμίζεται το μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας

Την αναβάθμιση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νικόλαος Δένδιας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε σημερινή τους συνάντηση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, όπως το κυκλοφοριακό, το παρεμπόριο, καθώς και οι κλοπές ανακυκλώσιμων υλικών, η ρύπανση και η επαιτεία από παράνομους μετανάστες και αλλοδαπούς Ρομά κ.α.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα καλύτερης αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της πόλης για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, ιδίως στα σημεία όπου υπάρχουν ράμπες αναπήρων, αλλά και πεζόδρομοι. Επίσης τέθηκε το θέμα της αλλαγής του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, με στόχο να περιοριστεί στις βραδινές ώρες.

Τη συνάντηση απασχόλησε και το ζήτημα της καταπολέμησης του παρεμπορίου που πλήττει τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και επισημάνθηκε η ανάγκη σύλληψης των ατόμων που εισάγουν και διακινούν παραποιημένα προϊόντα.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε η αναβάθμιση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης του συντονισμού των δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας με την Ελληνική Αστυνομία.

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: