Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Απόφαση ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον προγραμματισμό δράσης της

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 924


Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, μετά και την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, συζήτησε και αποφάσισε τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα:

1. Εκτίμησε τη μεγάλη μαζικότητα στη συμμετοχή της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων – Μελών της Ομοσπονδίας, την αγωνία αλλά και την αγωνιστική διάθεση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να αντιμετωπισθεί με κάθε τρόπο η επιβολή απολύσεων, νέων περικοπών καθώς επίσης και κάθε άλλη απόφαση που περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και οδηγεί τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση.

2. Την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη όπου θα τεθούν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 στις 4.00 το απόγευμα.

3. Να ζητήσει την πραγματοποίηση άμεσα συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς η οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α. μετά την καθημερινή μείωση των Κ.Α.Π. και των ιδίων των εσόδων της είναι τραγική και η πλειοψηφία τους βρίσκονται λίγο πριν την οικονομική κατάρρευση και την αδυναμία καταβολής ακόμα και των μισθών των εργαζομένων.

4. Να προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και συνδικαλιστικών στελεχών των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής, στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ( αναδρομικότητα, δικαιούχοι κ.λπ.). Για την ακριβή ημερομηνία της παράστασης διαμαρτυρίας θα ενημερωθείτε με ξεχωριστή ανακοίνωση.

5. Την προκήρυξη 3ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 1.00 το μεσημέρι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40-Αθήνα) και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών-Πλατεία Συντάγματος, για να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο θέμα των Δανείων των εργαζομένων. Να γίνει δηλ. αποδεκτή η πρότασή μας για «ΚΟΥΡΕΜΑ» των Δανείων των εργαζομένων όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τις Ιδιωτικές Τράπεζες καθώς μόνο έτσι θα υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων που καθημερινά στενάζουν και οδηγούνται στην απόγνωση από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Την αντιμετώπιση επίσης της νέας φορολογικής επιδρομής με τα εκκαθαριστικά της εφορίας αλλά και των υπόλοιπων φόρων. Για την κινητοποίηση αυτή θα υπάρξει έκδοση ξεχωριστής ανακοίνωσης από την Εκτελεστική Επιτροπή.

6. Την καθημερινή παρέμβασή μας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, όπως έχουν καταγραφεί στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 και όπως πιο κάτω αναλυτικά περιγράφονται:

- Την εξαίρεση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. από την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα αλλά και τις κοινωνικές, καθώς οι ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση ή στο κλείσιμο υπηρεσιών που είναι αναγκαίες (καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί, Πράσινο κ.λπ.).
- Την αποτροπή με κάθε τρόπο της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ., που όπως καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες είναι πρώτης προτεραιότητας τόσο της νέας κυβέρνησης όσο και της Τρόικας.
- Να μην επιτρέψουμε την απόλυση κανενός εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε οι προβλέψεις του μνημονίου ΙΙ για 15.000 απολύσεις μέχρι τέλος του 2012 να μείνουν «γράμμα κενό».
- Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

7. Την αποτροπή της εφαρμογής του Ν.4052/2012 για την σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) που μοναδικό στόχο έχει την σταδιακή συρρίκνωση και μελλοντικά την κατάργηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

8. Την αποκάλυψη της προσπάθειας με ψευδή στοιχεία και «δήθεν» αναλογιστικές μελέτες του Υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του εφάπαξ που χορηγεί ο Τομέας Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του Τ.Π.Δ.Υ. κατά 40%.

9. Τον συντονισμό της δράσης μας με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα Νομαρχιακά Τμήματα και τους Τοπικούς Συλλόγους για την αποτροπή της προσπάθειας κατάργησης σε πολλές περιοχές του επιδόματος απομακρυσμένων και παραμεθορίων περιοχών.

Συνάδελφοι,

Η μαζικότητα και η ενότητα συνολικά του κλάδου όπως εκφράστηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων είναι η καλύτερη προϋπόθεση της επιτυχίας των καθημερινών παρεμβάσεών μας και όχι μόνο για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων, αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών τους.
 Η οργή και η αγανάκτησή μας μόνο αν εκφραστεί ενωτικά, οργανωμένα, αποφασιστικά και συντονισμένα θα μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας και από ότι καταγράφηκε είμαστε αποφασισμένοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

           Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

   Θέμης Μπαλασόπουλος         Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: