Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έγγραφο Σ.Δ.Α.Θ. στον διευθυντή της Δ.Α. Θεσ/νίκης σχετικά με το νομικό πλαισιο εργασίας την Πρωτομαγιά και κατα διάρκεια της προετοιμασίας/διαξαγωγής των εκλογών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη, 10-5-2012 

Προς :                         
Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας 
Κον Ευγένιο Κρημίτσα 

Κοινοποίηση :            
1.ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Δ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 
 κ. ΘΩΜΑ ΨΑΡΡΑ 

2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 κ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κα ΚΑΛΥΨΩ ΓΟΥΛΑ 


Θέμα : 
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 

Το ΣΔΑΘ με αφορμή τις εντολές και ενέργειες της Διοίκησης, που έλαβαν χώρα την 1η Μάη 2012 καθώς και στις 5 κ 6 Μάη 2012 ζητά έγγραφη απάντηση από την Διεύθυνση στα ακόλουθα ερωτήματα: 

Πρώτον: 
Βάσει ποίων διαδικασιών και κατόπιν ποίας εντολής αποφασίσθηκε και συντάχθηκε η λίστα του προσωπικού ασφαλείας, το οποίο θα απασχολούνταν κατά την διάρκεια της αργίας της 1ης Μαϊου. Δεύτερον:
Για ποιο λόγο η Διοίκηση θεώρησε περιττή την επικοινωνία με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας κατά την επιλογή του προσωπικού ασφαλείας, καθ΄ υπέρβαση της σχετικής νομοθεσίας. 

Τρίτον: 
Με ποια αιτιολογία, και ποια νομική βάση δόθηκε η εντολή για απασχόληση του αυθαιρέτως χαρακτηρισμένου προσωπικού ασφαλείας σε συνήθη καθήκοντα αστυνόμευσης την 1η Μαϊου 2012. 

Τέταρτον: 
Που βασίζεται η απόφαση και συνακόλουθη εντολή για απασχόληση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στις 5 κ 6 Μαϊου 2012, σε συνήθη καθήκοντα αστυνόμευσης, που ουδεμία σχέση είχαν με την διαδικασία των Βουλευτικών εκλογών. Σημειωτέον, δε ότι το σύνολο του προσωπικού απασχολήθηκε κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την συμμετοχή των υπαλλήλων του Δήμου στις Βουλευτικές εκλογές. Υφίσταται κάποια άλλη απόφαση ή εγκύκλιος που όριζε διαφορετικά από την σχετική ΚΥΑ; 

Αναμένουμε την απάντησή σας επιφυλασσόμενοι για τις περαιτέρω ενέργειες μας. 


              Ο Γραμματέας                               Ο Πρόεδρος 
            Θ. Θωμαϊδης                               Π. Παπαφίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: