Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έγγραφο Σ.Δ.Α.Θ. στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για την μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών από τον Νοέμβρη του 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη, 10-5-2012 

Προς :                       
ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ 

Κοινοποίηση :                       
 1.ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Δ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 κ. ΘΩΜΑ ΨΑΡΡΑ

 2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
κ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κα ΚΑΛΥΨΩ ΓΟΥΛΑ



Θέμα : ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ 

Κύριε Δήμαρχε, 

 Όπως ήδη γνωρίζετε το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας εργάζεται επί 24ωρου βάσεως κάθε ημέρα συμπεριλαμβανομένων εορτών και αργιών. Η συγκεκριμένη απασχόληση συνεπάγεται εκ του νόμου και την καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης υπερωριακής εργασίας η οποία μάλιστα έχει προβλεφθεί και στον προϋπολογισμό του Δήμου. Δυστυχώς όμως τους τελευταίους 6 μήνες αυτή η αυτονόητη και απλή διαδικασία έχει πάρει χαρακτήρα γραφειοκρατικού σταυρολέξου για δυνατούς λύτες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2011. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί η αρμόδια Αντιδήμαρχος και η Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας στους οποίους έχουμε καταθέσει τα αιτήματα μας. 

ΖΗΤΑΜΕ 
-Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών μέσα στο χρονικό όριο που δεσμεύτηκε η Διοίκηση, δηλαδή την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. 
- Την εφαρμογή σχεδίου άμεσης καταγραφής των δεδουλευμένων υπερωριών σε τακτική βάση ώστε με τη λήξη κάθε μηνιαίας περιόδου να ξεκινά η διαδικασία πληρωμής. 
-Την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. 

 ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ
 Ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα απολύτως δίκαια αιτήματα μας θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με θέμα την έναρξη κινητοποιήσεων. Κύριε Δήμαρχε, Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν αποδείξει εμπράκτως το αίσθημα υψηλής ευθύνης απέναντι στους δημότες και αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που έχουν δείξει υπομονή και κατανόηση που έφτασε όμως στα όρια της .Σας καλούμε να δώσετε άμεσα λύση ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν απερίσπαστοι το δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί μέσα σε ένα περιβάλλον, που καθημερινά γίνεται και πιο δύσκολο. Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά τη Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: