Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αυριανή (Τετάρτη 29/5) 3ωρη στασή εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ Θεσ/νίκης

Αθήνα, 29 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 793



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε να προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2012, από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 μεσημέρι, για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης να εκχωρήσει σε ιδιώτες τον έλεγχο και τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 9.30 το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρούν απαράδεκτες και ύποπτες τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής. Κι αυτό διότι τώρα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση του τμήματος καθαριότητας έναντι ενός εξωφρενικού και προκλητικού ποσού, όταν επί μακρό χρονικό διάστημα η Δημοτική Αρχή δεν διέθετε μικροποσά για την συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης πιστεύουν ότι η Δημοτική Αρχή σκόπιμα οδηγούσε σε απαξίωση τόσο τον εξοπλισμό όσο και το προσωπικό, με απώτερο στόχο να κάνει το έργο της Διεύθυνσης Καθαριότητας δώρο σε ιδιώτη και μάλιστα (άκουσον άκουσον) με προίκα τις εγκαταστάσεις του Δήμου (το Δημοτικό Συνεργείο) αλλά και το προσωπικό. Αυτό προβλέπει η προκήρυξη που προωθεί η Δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής και να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και τα συμφέροντα των δημοτών. Το κόστος της ιδιωτικοποίησης του ελέγχου και της συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι βέβαιο πώς θα μετακυλιστεί ποικιλοτρόπως στα δημοτικά τέλη. Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2012 είναι η αρχή ενός μαζικού και δυναμικού αγώνα ενάντια στην επιχείρηση που στήνουν κυβέρνηση και αιρετοί για το ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: