Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο «Καλλικράτης 2». Με τη ψήφισή του, τελειώνει αισίως το μέγα ζήτημα της συνυπηρέτησης των Δ.Α.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση- Ενσωματωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» («Καλλικράτης 2»), του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23/03/2012.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, διαβεβαιώνει ότι «το υπουργείο θα εξετάσει με προσοχή τις απόψεις και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν με κριτήριο τη βελτίωση του σχεδίου νόμου, του οποίου η συζήτηση επίκειται στη Βουλή».

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς διότι εμπεριέχει την πολυαναμενόμενη διάταξη για την συνυπηρέτηση των Δημοτικών Αστυνομικών.

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου που τέθηκε προς διαβούλευση. Η διάταξή που αφορά το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται στο άρθρο 12 και στην παρ. 1.

Διαβάστε παρακάτω τι λέει ο νόμος 2946/2001 στο άρθρο 21 για την συνυπηρέτηση.


2 σχόλια:

george g είπε...

Συνάδελφοι,σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες συναδέλφων που επικοινώνησαν με το υπουργείο,μου είπαν ότι η αναφερόμενη διάταξη περί συνυπηρέτησης δεν αφορά Δημοτικό Αστυνομικό που θέλει να συνυπηρετήσει με Δημοτικό Αστυνομικό αλλά ανφέρεται στη συνυπηρέτηση Δημοτικού Αστυνομικού με στρατιωτικό,λιμενικό,αστυνομικό ή πυροσβέστη.Έτσι είναι τα πράγματα ή είναι όπως τα λέτε εσείς?Παρακαλώ ενημερώστε μας αν θέλετε γιατί το συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέρει πολλές οικογένειες Δημοτικών Αστυνομικών.

petran είπε...

Με βάση τα όσα έχουμε μελετήσει στο προσχέδιο, γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης του νόμου, η συνυπηρέτηση Δημοτικού Αστυνομικού με Δημοτικό Αστυνομικό επιτρέπεται. Αυτό, όμως θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μόλις ψηφισθεί ο νόμος και έχουμε το οριστικό κείμενο στα χέρια μας.