Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

"Πόρτα" απο το Ελεγκτικό Συνέδριο "τρώει" ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Μέτωπο με το ελεγκτικό συνέδριο φαίνεται πως έχει ανοίξει ο δήμος Θεσσαλονίκης. 


Μετά τα 2,6 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να δοθούν από το δήμο προς τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη 2012» για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και τα οποία έκοψε η επίτροπος, την περασμένη Πέμπτη κόπηκαν άλλα 200.000 ευρώ, που προορίζονται να διατεθούν για την επισκευή των απορριμματοφόρων. 

Επίσης πριν από λίγες ημέρες η επίτροπος επέστρεψε στο δήμο άλλο ένα αίτημα που αφορούσε δαπάνη ύψους 700.000 ευρώ για την ασφάλιση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Εκτός αυτών σε εκκρεμότητα παραμένουν άλλες δύο δαπάνες. Η πρώτη αφορά ποσό 1 εκατομμυρίου για την προμήθεια καυσίμων (κίνησης και θέρμανσης) και η δεύτερη 200.000 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού. Και αυτές οι δαπάνες κόπηκαν από την επίτροπο, αλλά ο δήμος προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο, όπου η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από δεκαπέντε μέρες και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Συνεπώς μέσα σε διάστημα ολίγων εβδομάδων δαπάνες συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκατ. ευρώ προσέκρουσαν στο ελεγκτικό συνέδριο προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του δήμου.

Οι συνεχείς προστριβές μεταξύ ελεγκτικού συνεδρίου και δήμου έχουν θορυβήσει τη δημοτική αρχή, ενώ προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών. Αυτό ανάγκασε, σύμφωνα με πληροφορίες, το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, να επικοινωνήσει προ ημερών με τον πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου Γιάννη Καραβοκύρη, με τον οποίο συνομίλησε και στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή. Ο κ. Καραβοκύρης εξήγησε ότι μετά τα σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει στο δήμο υπάρχει καχυποψία από τους ελεγκτές, οι οποίοι τηρούν πλέον απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου.

(Πληροφορίες: Εφημερίδα Θεσσαλονίκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: