Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Β. Παπαγεωργόπουλος: «Ορισμένοι προσπάθησαν να παρασύρουν τη δικαιοσύνη»

«Σε διοχέτευση χαλκευμένων στοιχείων προς τη δικαιοσύνη στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να την παρασύρουν» απέδωσε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την εισαγελία Πρωτοδικών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος εμφανίστηκε εξοργισμένος με τη λασπολογία και τη συκοφαντία που δέχεται τις τελευταίες ημέρες και παρουσίασε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που κατηγορείται.

«Η εις βάρος μου συκοφαντία των τελευταίων ημερών ότι δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω κατά τα 12 χρόνια που ήμουν δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταθέσεις στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς ύψους 1 εκατ. ευρώ, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μόλις εμφανίστηκε το διαβόητο πλέον ''πόρισμα''»  τόνισε ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του κατά τη συνέντευξη Τύπου το πόρισμα θεωρεί -μεταξύ άλλων- ως προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο όλες τις εκλογικές δαπάνες της παράταξης «Αναγέννηση» κατά το 1998, το 2002 και το 2006.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο το πόρισμα του ρίχνει ευθύνες διότι δεν έκανε προσωπικό έλεγχο στους 4.500 υπαλλήλους του δήμου. «Με αυτό το αχαρακτήριστο σκεπτικό όλοι οι δήμαρχοι, όλοι οι νομάρχες, όλοι οι περιφερειάρχες, όλοι οι υπουργοί και βεβαίως όλοι οι πρωθυπουργοί θα έπρεπε να ήταν κατηγορούμενοι, αφού σε όλα τα στρώματα στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν καταχραστές». Τέλος ο πρώην δήμαρχος, τόνισε ότι η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει και ότι σε λίγους μήνες οι Θεσσαλονικείς θα γνωρίζουν τους σκευωρούς και τους συκοφάντες.

Δείτε το video της συνέντευξης τύπου του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης:



(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: