Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Στο τμήμα συνδικαλιστές και μέλη του ΕΚΘ λόγω παρέμβασης σε εργασιακό χώρο

Στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας κατέληξαν χθες μέλη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου, μετά από μηνύσεις που σκόπευε να υποβάλλει σε βάρος τους εκδοτική επιχείρηση…

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται πως «την Κυριακή, 13/11, το Σωματείο οργάνωσε παρέμβαση στην επιχείρηση «Π. Γεωργίου Α.Ε.», με σκοπό να μοιράσει προκήρυξη στους εργαζόμενους της εταιρείας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως χθες «η εταιρεία είχε καλέσει τους εργαζόμενους για «ενημέρωση» για τις εξελίξεις. Η παρουσία του κλαδικού σωματείου ενόχλησε την εργοδοσία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «που απαγόρευσε ακόμη και μια πεντάλεπτη παρέμβαση από εκπρόσωπο του σωματείου. Στην προσπάθειά της μάλιστα να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το κλαδικό σωματείο, κάλεσε την αστυνομία (που έσυρε μέλη του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου στο αστυνομικό τμήμα), ενώ απείλησε με μηνύσεις γιατί –όπως ισχυρίστηκε– διαταράξαμε το «επιχειρησιακό άσυλο»!».

Το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου επισημαίνει πως «μετά από παρέμβαση συνδικαλιστικών φορέων, πολιτικών οργανώσεων και αλληλέγγυων όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς, προς το παρόν, να υποβληθούν μηνύσεις. Κατόπιν τα μέλη του σωματείου επέστρεψαν έξω από την επιχείρηση, καταγγέλλοντας την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης».

«Τα σωματεία δεν φοβούνται διώξεις και θα συνεχίσουν ακλόνητα να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ καλείται γενική συνέλευση του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, στις 18.00στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: