Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Δ. Ωραιοκάστρου: Ψηφίστηκε ο ΟΕΥ. Προκλητικός ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δ.Σ : «Ποιος ο ρόλος της Δημοτικής αστυνομίας;»

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό συμβούλιο ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, του δήμου Ωραιοκάστρου. Φυσικά αυτό από μόνο του δεν αποτελεί είδηση εφόσον ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία . Είδηση αποτελεί η άποψη του επικεφαλής του συνδυασμού της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», Άγγελου Θεμελή για την...χρησιμότητα της ύπαρξης της Δημοτικής Αστυνομίας. Διαβάστε παρακάτω ολοκληρωμένη την είδηση :

Ψηφίστηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, του δήμου ΩραιοκάστρουΚατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, του δήμου Ωραιοκάστρου, που εισηγήθηκε η κα Κουκούδη Αποστολία, στο δημοτικό συμβούλιο. Η κα Κουκούδη στην εισήγησή της, τόνισε ότι Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της παρούσης αυτοδιοικητικής περιόδου. Ότι η ομάδα εργασίας δούλεψε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα πάνω σε αυτό το κρίσιμο για τη λειτουργία του δήμου θέμα. Για αυτό το λόγο άλλωστε η ομάδα εργασίας απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Ν. Μπάτος, αφού συνεχάρη τους υπαλλήλους, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι η κατάρτιση του Οργανισμού, έγινε τελικά από το προσωπικό του δήμου, όπως ζητούσε η αντιπολίτευση και όχι όπως ήθελε η διοίκηση με ανάθεση σε κάποιο γραφείο, το οποίο θα πλήρωνε ο δήμος 36.000 ευρώ. Χάρη στην επιμονή της αντιπολίτευσης, είπε ο Ν. Μπάτος, ο δήμος γλύτωσε 36.000 ευρώ, που με τόση ευκολία ήταν έτοιμη η διοίκηση να σκορπίσει. Στην ουσία, με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας «γκρεμίζεται» η πυραμίδα του Δήμου και χτίζεται από την αρχή με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία του Δήμου και άρα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Το υπάρχον προσωπικό θα καταταγεί στις νέες θέσεις (οργανικές για τους μόνιμους, προσωποπαγείς για τους αορίστου όπως υποχρεωτικά προβλέπει ο νόμος) με βάση τα τυπικά και τα ουσιαστικά τους προσόντα. Οι θέσεις που συνολικά προβλέπονται φθάνουν στις 310. Με τον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου συστήνονται νέες Διευθύνσεις, τμήματα και αυτοτελές γραφείο.
«Συγχαρητήρια στην ομάδα» έδωσε και ο αντιδήμαρχος Α. Πολυχρονίδης «Πιστεύω ότι έγινε μια πολύ καλή δουλειά. Για πρώτη φορά χρειάστηκε να συνεργαστούν τόσα άτομα από διαφορετικές μέχρι τώρα υπηρεσίες». Κατά ψήφισε μόνο ο Α. Θεμελής της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». «βάζετε παραπάνω θέσεις για ψηφοθηρικούς λόγους. Προβλέπεται ως και γραφείο απασχόλησης για να κάνετε εξυπηρετήσεις ημετέρων» και συνέχισε «Ποιος ο ρόλος της Δημοτικής αστυνομίας; Δεν μας χρειάζεται. Να χρησιμοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες».

Τέλος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χ. Χατζηπαραδείσης στην παρέμβασή του, ζήτησε στα πλαίσια του νόμου και του περιορισμού των εξόδων του δήμου, να καταργηθούν οι θέσεις των πέντε ειδικών συμβούλων που έχει ο δήμαρχος, αφού το υπάρχον μόνιμο προσωπικό του δήμου, μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Δ. Σαραμάντος σημείωσε «Μετά το 2014 και εάν σας τιμήσει ο κόσμος, να τις καταργήσετε».

(Αναδημοσίευση από : oraiokastro.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια: