Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απεργίες και καταλήψεις παντού!

Κορύφωση στις 19 Οκτωβρίου με την 24ωρη (ή 48ωρη) απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Με καταλήψεις υπουργείων σε καθημερινή βάση έχει ανοίξει ο χορός των κινητοποιήσεων των εργαζομένων εν όψει και των απεργιών που έχουν εξαγγείλει για την άλλη εβδομάδα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τα συλλαλητήρια της Πέμπτης έχουν πλέον λήξει και οι δρόμοι άνοιξαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, με μόνη εξαίρεση ορισμένα προβλήματα στην οδό Σταδίου λόγω συγκέντρωσης εργαζομένων στο υπ. Εσωτερικών.

Νωρίτερα εργαζομένοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος από όπου αργότερα κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. Από την πλευρά τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τα οποία σήμερα Πέμπτη είχαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 κινήθηκαν από το υπουργείο Υγείας προς το Σύνταγμα.

Επίσης 350 άτομα είχαν ξεκινήσει από το ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα και κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο της περιοχής.

Εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΚΕΔΕ. Επίσης υπήρξε και συγκέντρωση πολιτικού προσωπικού έξω από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Καθημερινά εργαζόμενοι καταλαμβάνουν το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος ενώ σε ανάλογες ενέργειες προχωρούν συνάδελφοι τους στο υπουργείο Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στα παραρτήματα του, στο υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ έχει εισηγηθεί στη ΓΣΕΕ να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 48ωρη. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν ανάλογα με την εξέλιξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή.

Την Πέμπτη 4ωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 11.00 έως τις 15.00 τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής, 700 άτομα βρέθηκαν στο υπουργείο Υγείας για να κινηθούν προς το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι να αποχωρήσουν είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους.

Από την Παρασκευή ξεκινούν 10ημερη απεργία οι τελωνειακοί ενώ σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι καθηγητές οι οποίοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) που προτείνει στα μέλη της να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία διαρκείας απο τις 24 Οκτωβρίου.

Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από αύριο, Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 08.00 έως τις 11.00 και από τις 15.00 έως τις 18.00 πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν: Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου ενώ κινητοποιήσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ με απόφασή τους οι δευτεροβάθμιες Οργανώσεις του Δημοσίου διοργανώνουν συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στα γραφεία της κάθε Ομοσπονδίας και θα γίνει πορεία από την Γ΄ Σεπτεμβρίου προς υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και τη Βουλή.

Επίσης η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας στις 17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 και 27 Οκτωβρίου. Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

(Αναδημοσίευση από : tovima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: