Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Θρίλερ με τη συνέντευξη Καστανίδη για την ανάθεση αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες

Σε θρίλερ έχει εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, στην οποία θα ανακοίνωνε την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί εδώ και ημέρες στους δρόμους και αποτελούν πλέον υγειονομική «βόμβα».

Η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κατέλαβαν τις εισόδους, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να δοθεί η συνέντευξη.

Στη συνέχεια, επόμενο ραντεβού με τους δημοσιογράφους δόθηκε στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, στην οδό Δραγατσανίου. Όμως, και αυτό το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη από εργαζομένους στην ΓΓ, ενώ έσπευσαν και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Ακολούθως, ο κ. Καστανίδης επιχείρησε να μιλήσει από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, όμως και σε αυτό το κτήριο έφτασαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μην δοθεί και πάλι η συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει δώσει επόμενο ραντεβού στη Βουλή, στις 5 το απόγευμα. Εάν δεν γίνει εφικτό να δοθεί και πάλι η συνέντευξη, τότε οι αποφάσεις θα δημοσιοποιηθούν με ανακοίνωση.

Ως προς τη λύση που προκρίθηκε, ο υπουργός Εσωτερικών σκοπεύει να ανακοινώσει την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των σκουπιδιών μέσω των δήμων. Τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα θα αποθέτουν τα σκουπίδια στην χωματερή της Φυλής, με τη συμβολή των ΜΑΤ, καθώς η χωματερή τελεί υπό κατάληψη εδώ και 12 ημέρες.

(Αναδημοσίευση από : TA NEA online)

Δεν υπάρχουν σχόλια: