Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Το άνοιγμα των χωματερών προαναγγέλλει ο Καστανίδης

Με μία δέσμη σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποκομιδής των σκουπιδιών και προειδοποιεί τους απεργούς υπαλλήλους των δήμων ότι όσο απεργούν δεν θα πληρώνονται. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των χώρων υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων στη Φυλή και στη Μαυροράχη της Θεσσαλονίκης.

"Αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο", προειδοποίησε ο κ. Καστανίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρωθεί το προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή και εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων από τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η οποία και θα τεθεί σε ισχύ με την αποστολή ειδικής εγκυκλίου.

Με αυστηρό ύφος ο κ. Καστανίδης προειδοποίησε ότι αν κάποιοι δημοτικοί άρχοντες επιχειρήσουν να παραβιάσουν τις προβλέψεις της κυβερνητικής απόφασης για μη καταλογισμό των ημερών απεργίας στους εργαζομένους, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στο δημόσιο τα σχετικά ποσά που θα δώσουν για τη μισθοδοσία των απεργών.

Ο υπουργός των Εσωτερικών κάλεσε επίσης τους δημάρχους των πόλεων που έχουν γίνει σκουπιδότοποι να αναθέσουν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες, χωρίς να διευκρινίσει τον χρόνο έναρξης ούτε και τη διάρκεια εφαρμογής του μέτρου. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Καστανίδης επιχειρηματολόγησε ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιωτικές εταιρείες θα κοστίσει στο δημόσιο το 1/3 της δαπάνης που καταβάλλεται για την περισυλλογή των απορριμμάτων από τους υπαλλήλους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα επιχειρηματολόγησε ότι σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την παρατεινόμενη εναπόθεση των σκουπιδιών σε δημόσιους χώρους.

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε την εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει διώξεις στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ που επιτέθηκαν, χειροδίκησαν, τραυμάτισαν και προπηλάκισαν δημάρχους μεταξύ των οποίων οι κύριοι Καμίνης (Αθηναίων) και Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης). Κάνοντας λόγο για πράξεις παράνομης βίας διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της μέχρι τέλους.

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης.

«Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι από τους εργαζόμενους», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δηλώνουν επίσης ότι θα συμμετάσχουν στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 με προσυγκέντρωση των εργαζομένων στις 10 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ υπενθυμίζουν τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της 19ης και 20ης Οκτωβρίου.

(Αναδημοσίευση από : protothema.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: