Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία στο Α.Τ Λευκού Πύργου για τις διώξεις μεταναστών μικροπωλητών

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και συλλογικότητες της πόλης που αντιδρούν στη βίαιη μεταχείριση αλλοδαπών μικροπωλητών από αστυνομικούς.

«Μετά τα ανθρωποκυνηγητά εναντίων μεταναστών μικροπωλητών που είχε εξαπολύσει πριν το καλοκαίρι η Δημοτική Αστυνομία, τη σκυτάλη της ρατσιστικής βίας πήραν φέτος η ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ. Μέσα σε 3 βδομάδες γίναμε μάρτυρες δύο συλλήψεων μετά ξυλοδαρμού. Στην πρώτη περίπτωση θύματα ήταν 9 Σενεγαλέζοι, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και άλλοι τρεις δικάζονται. Στη δεύτερη, πριν λίγες μέρες, θύμα επίσης ένας Σενεγαλέζος, ο οποίος αφού ξυλοκοπήθηκε από την Αστυνομία, συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά αρχής! Στο δικαστήριο μάλιστα του τελευταίου, επειδή δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει την υπεράσπιση, διεξήχθη όργιο καταπάτησης των δικαιωμάτων του και κάθε έννοιας δικονομίας με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ένα χρόνο με αναστολή και να κρατείται τώρα για δικαστική απέλαση», αναφέρουν στο κείμενο – κάλεσμά τους τα μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας καλούν σε συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι, στις 14.30, στο άγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν προς το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Ένωση Μεταναστών Εργατών, ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα», η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», το «Youth against racism in Europe» και η Κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό».

(Αναδημοσίευση από : thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: