Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Έχουν γνώση οι φύλακες...


Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες κάποιων φημών και «πληροφοριών εκ των έσω» σχετικά με το μέλλον της Υπηρεσίας και του κλάδου . Δεν σκοπεύουμε να αναπαράγουμε τη συγκεκριμένη φημολογία και καλούμε όλους τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της Υπηρεσίας. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειασθεί να επανέλθουμε...

8 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Και πριν 6 μήνες θα καταργούταν η δημοτική αστυνομία και θα απολύονταν οι υπάλληλοί της.
Περιμένουμε την επόμενη φήμη λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εμείς στην Αθήνα ζούμε σε άλλη χώρα; Καμία φήμη ή είδηση ή πληροφορία δεν έχει ακουστεί στην Αθήνα.
Θα αναφέρουμε όμως 5-6 βλάκες που το 2004-2005 μετέφεραν την πληροφορία ότι θα πάρουμε όπλο εξαιτίας μιας ευρωπαϊκής οδηγίας για τη δημοτική αστυνομία (που βέβαια δεν υπήρχε στον ιστότοπο της ΕΕ με όλες τις οδηγίες, παραβλέποντας και τα πλήστα λοιπά δεδομένα). Ήρθε μετά η φημολογία με το νόμο 3731 σε δύο διαφορετικές περιόδους (όταν δεν κατατέθηκε και όταν κατατέθηκε). Από τότε στην Αθήνα δεν ξανακούστηκε τίποτα. Πέρυσι ήρθε η "πληροφορία" από την επαρχία για την κατάργηση της υπηρεσίας (και ας ήταν η μόνη που εξαιρέθηκε από το πάγωμα των προσλήψεων), που υποστήριζαν αρκετοί ανώνυμοι και σε σχόλια στο μπλογκ του ΣΔΑΘ. Φέτος έρχεται άλλη φήμη, και αυτή από την επαρχία, για ενσωμάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. (έτσι απλά!). Τελικά από κατινάρες αυτή η υπηρεσία άλλο τίποτα. Περιμένουμε να ξεφτιλιστούν για μια ακόμη φορά.

NesT είπε...

Εγω νομιζα οτι το ιστολογιο της Αθηνας ειχε απενεργοποιησει τα σχολια λογω προσβλητικων χαρακτηρισμων. Μηπως αυτο ισχυει μονο για οσους διαφωνουν μαζι τους; Απο "δημοκρατες" η υπηρεσια αλλο τιποτα

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα γιατί το ιστολόγιο δεν λειτουργεί. Για τους "βλάκες" του 2004-2005 δεν γράφτηκε επίσης ότι έδιναν και χρονοδιάγραμμα για τον ενοπλισμό της υπηρεσίας, βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας που οι ίδιοι γνώριζαν (αλλά δεν γνώριζε η ΕΕ). 31-12-2006 ήταν αυτή η ημερομηνία. Ένας από αυτούς τους "βλάκες" είναι σήμερα τμηματάρχης σε μια "εύστοχη" επιλογή της διοίκησης (να 'ναι καλά το κόμμα).
Τώρα να προσβληθεί κάποιος με την αναφορά σε κατίνες είναι λίγο περίεργο, εκτός αν είναι κατίνα ο ίδιος. Τι υπερασπίζεσαι ακριβώς; Να μπορεί να λέει ο καθένας οτιδήποτε στο όνομα της "δημοκρατίας" που επικαλείσαι (και βέβαια εμάς δεν μας χαρακτηρίζει); Να μπούμε σε διαδικασίας συζήτησης για πράγματα που δεν υφίστανται επειδή τα διαδίδουν τα παπαγαλάκια (και θέλουν ακριβώς αυτό); Και επειδή δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία διαλόγου σε τρίτα ιστολόγια, σε παρακαλούμε πολύ να μην κάνεις καμία αναφορά σε εμάς, όπως δεν κάναμε σε εσένα (εκτός αν αναγνωρίζεις στις κατίνες τον εαυτό σου). Το άρθρο του ΣΔΑΘ σχολιάσαμε, αντίθετα με το δικό σου σχόλιο.

Nestor είπε...

Καλήσπέρα.

Σε ιστολογια τριτων μπορω να σχολιαζω οτι θελω. Πρωτα κοβετε στο δικο σας ιστολογιο και μετα δεν θελετε να αναφερονται σε σας σε ξενα ιστολογια. Συμμαζευτειτε κυριοι του ιστολογιου Αθηνας, οι υπολοιποι εχουμε ανακαλυψει την δημοκρατια 2500 χρονια και επισης τους χαρακτηρισμους σας τους επιστρεφω ως απαραδεκτους. Και βεβαιως αν θελω υπερασπιζομαι οποιον θελω και θα κατακρινω και θα κρινω. Αφου εχετε τετοιες αποψεις αναρωτιεμαι γιατι δεν περιοριζετε τα σχολια σας στο δικο σας ιστολογιο, να τα διαβαζετε 5-6 μεταξυ σας και να αλληλοσυγχαιρεστε.
Γεια σας "συντροφοι"

Θεοδ. Θ. είπε...

Συνάδελφοι, η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν έγινε με σκοπό να αρχίσουν πάλι οι συνήθεις και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις, αλλά για να καταδείξει την ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον.Οι φήμες που σε άλλες εποχές θα μας άφηναν αδιάφορους δυστυχώς πλέον μας υποχρεώνουν σε εγρήγορση γιατί τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψεύδους είναι δυσδιάκριτα έως ανύπαρκτα.Παρακαλώ ας σταματήσουμε εδώ και ας διοχετεύσουμε όλοι την ενέργεια μας σε πιο δημιουργικούς στόχους και προβληματισμούς.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.

ace είπε...

παιδες μην αγχωνεσται!τα πραγματα εχουν μπει στην ρεγουλα!ο κυβος εριφθη!ναι και φυσικα θα οπλιστουμε αυτο ειναο βεβαιο!τωρα τι λετε εσεις τα σωματεια ειναι περιττο!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία η άποψη του Νέστορα για τη δημοκρατία: είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να βγαίνει να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις. 2500 χρόνια δημοκρατίας μας πήρε αυτή η κατάκτηση! Μάλλον η παιδεία μας είναι πολύ διαφορετική.
5-6 να διαβάζουμε το ιστολόγιο της Αθήνας; 300.000 είναι οι επισκέπτες, αλλά τι σημασία έχουν τα νούμερα. Για φτιάξε εσύ και αυτοί που εκπροσωπείς ένα δικό σου ιστολόγιο, να δούμε την επισκεψιμότητά του, και αν είναι περισσότεροι από τους 5-6 του δικού μας, θα υποκλιθούμε μετά βαΐων και κλάδων. Για να μας επιστρέφεις τους χαρακτηρισμούς, μάλλον αναγνώρισες στον εαυτό σου μία από τις κατίνες! Εμείς δεν καταφερθήκαμε ενάντια σε όποιον έχει αντίθετη άποψη ή πολιτική σκέψη με τη δική μας (και ουδέποτε προσβάλαμε κάποιον για τις απόψεις του), καταφερθήκαμε σε όποιον διαδίδει φήμες για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς (ανίκανο να αντιληφθεί τι ζημιά κάνει προπάντων στην υπηρεσία). Είτε η φήμη είναι η κατάργηση της υπηρεσίας, είτε η επικείμενη ενσωμάτωση στην ΕΛ.ΑΣ, είτε η οποιαδήποτε άλλη. Ας μας πεις λοιπόν εσύ Νέστορα, που τους υπερασπίζεσαι, και όλοι οι υπόλοιποι, από που αντλούνται αυτές οι πληροφορίες; Ποιος σας τις δίνει; το Υπουργείο Εσωτερικών; Το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ; Η ΚΕΔΚΕ; Γιατί αν πεις η ΚΕΔΚΕ, θα ερωτηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης. Αν πεις ΥΠ.ΕΣ, θα ερωτηθεί δεξί χέρι του Ραγκούση (ναι, έχουμε τα κανάλια να το κάνουμε). Αν προέρχεται από τον Καστανίδη που καλά-καλά δεν ανέλαβε, θα βρούμε άκρη και εκεί.
Και τον ειρωνικό χαρακτηρισμό "σύντροφοι" εμείς τον αποδεχόμαστε με ευχαρίστηση. Γιατί γνώμονας μας πάντα ήταν το συλλογικό συμφέρον. Σε αντιδιαστολή με τον κάθε παρτάκια που βγαίνει και διαδίδει ότι θέλει από το πουθενά, γιατί έτσι ίσως φτιάχνεται ή δεν ξέρουμε τι. Ξέρουμε, είσαι μεγαλόψυχος και θα υπερασπιστείς αυτούς τους κακομοίρηδες που έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διασπείρουν ανυπόστατες ειδήσεις. Θα σου ζητήσουμε να μας συγχωρέσεις, γιατί σύντροφοι-ξεσύντροφοι, οι ψεύτες είναι ανεπιθύμητοι για εμάς.

Και από πού ξεκίνησαν όλα; Από σχόλιο μας πάνω στην ανάρτηση, για την οποία τελικά δεν εξέφρασε κανείς άποψη (εκτός του πρώτου σχολιαστή). Πολύ μένος πάντως κατά του ιστολογίου της Αθήνας, μπορείτε να χαρείτε τώρα που δεν λειτουργεί. Πάρτε το και σαν νίκη αν θέλετε, θα νιώσετε πιο όμορφα. Φιλιά.
Παιδιά στο ΣΔΑΘ, συγνώμη για την κατάχρηση, ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.