Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δ. Θεσσαλονίκης: Ανακαλούνται θέσεις στάθμευσης ΜΜΕ, κομμάτων, δημ. υπηρεσιών και συλλόγων!

Την ανάκληση δεκάδων ειδικών θέσεων στάσης και στάθμευσης οχημάτων Κομμάτων, δημ. υπηρεσιών, ΜΜΕ και συλλόγων αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δ.Θ. Η επιτροπή, κατέληξε στη διαμόρφωση ενός νέου προγράμματος παραχώρησης ειδικών θέσεων στάσης και στάθμευσης ανακαλώντας τελικά, όπως προαναφέραμε, αρκετές από αυτές, ενώ αντίθετα διατήρησε το καθεστώς για τα άτομα με αναπηρία.





Συγκεκριμένα ανακαλούνται :


- 8 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

- 41 θέσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

- 14 πολιτικών κομμάτων

- 70 θέσεις των Ανώνυμων Εταιριών, Συλλόγων, Σωματείων και Δημόσιων υπηρεσιών.

- 8 θέσεις ξενοδοχειακών μονάδων,

- 16 θέσεις ΝΠΔΔ, ενώ θα επανεξεταστούν οι 51 θέσεις των Προξενείων, οι 21 θέσεις των Ιερών Ναών, καθώς οι θέσεις στάθμευσης των τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε αναλυτικά:



1) Συνέχιση του καθεστώτος παραχώρησης ειδικών θέσεων στάθμευσης σε ΑμεΑ, με διερεύνηση της πιθανότητας στενότερου ελέγχου της παραχώρησης του ειδικού σήματος αναπήρων που δίδεται από τη Α' βάθμια υγειονομική υπηρεσία. Θετική αντιμετώπιση αιτήσεων θέσης στάσης για ΑμεΑ (γενικά) έμπροσθεν Δημοσίων Υπηρεσιών.

 
2) Παραχώρηση κατά περίπτωση θέσης στάσης για επιβίβαση-αποβίβαση πελατών σε ξενοδοχεία. Ανάκληση/επανεξέταση θέσεων που έχουν δοθεί ατελώς παρά την οδό σε ξενοδοχεία για εξυπηρέτηση πελατών.
 

3) Επανεξέταση του καθεστώτος παραχώρησης θέσεων στάθμευσης σε προξενικές αρχές κατόπιν σχετικών εισηγήσεων που θα δίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών (Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων)
 
4) Ανάκληση θέσεων στάθμευσης κομμάτων

 

5) Ανάκληση θέσεων στάθμευσης μέσων μαζικής ενημέρωσης

 
6) Παραχώρηση θέσεων στάσης έμπροσθεν τραπεζών και ΕΛ.ΤΑ ΜΟΝΟ για χρηματαποστολές και μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας των τραπεζών. Οι θέσεις πρέπει να παραμένουν κενές τις υπόλοιπες ώρες βάσει νόμου.

 
7) Παραχώρησης θέσης στάσης μπροστά από κλινικές, νοσοκομεία ΜΟΝΟ για τις ανάγκες ασθενοφόρων.

8) Παραχώρηση θέσεων στάσης έμπροσθεν ιερών ναών, ΜΟΝΟ για τις ανάγκες προσωρινής στάσης οχημάτων για τέλεση μυστηρίων και ΜΟΝΟ αν δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος στον προάυλιο χώρο των ναών. Θέσεις που δεν εξυπηρετούν παραπάνω ανάγκες, θα ανακληθούν.
 
9) Ανάκληση θέσεων διαφόρων συλλόγων, σωματείων, εταιριών, κλπ

11) Επανεξέταση θέσεων στάθμευσης δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ και εκ νέου παραχώρηση θέσεων ΜΟΝΟ για υπηρεσιακά οχήματα και αφού αιτιολογείται επαρκώς η ανάγκη παραχώρησης θέσης για την εύρυθμη λειτουργία της εκάστοπτε υπηρεσίας. Οι θέσεις θα αποδίδονται στους πολίτες κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες και τα υπηρεσιακά οχήματα θα υπόκεινται στις ίδιες διατάξεις με όλα τα υπόλοιπα οχήματα.


(Αναδημοσίευση από : Thestival.gr)

Σχόλιο-υποσημείωση :


Οι 8 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που αναφέρει η απόφαση ότι καταργούνται, είχαν ορισθεί το 2006 επί της οδού Αγίων Πάντων αλλά χρησιμοποιήθηκαν για ελάχιστο χρονικό διάστημα αφού στη συνέχεια και για λόγους ασφαλείας επιλέχθηκε υπόγειος χώρος στάθμευσης των περιπολικών. Οι θέσεις εδώ και χρόνια έχουν αποδοθεί στη χρήση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής αλλά προφανώς υπήρχαν τυπικά στα χαρτιά. Εμείς ελπίζουμε οι υπόλοιπες θέσεις που καταργούνται να είναι πραγματικές γιατί αλλιώτικα μιλάμε για μια τρύπα στο νερό και μια επικοινωνιακή φούσκα.

Θωμαΐδης Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: