Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Νέα ερώτηση δύο εκ των βουλευτών του ΛΑ.ΟΣ σχετικά με την...χορήγηση αμυντικού εξοπλισμού στην Δ.Α.

Σε νέα ερώτηση σχετική με την Δημοτική Αστυνομία προχώρησαν οι δύο Βουλευτές του κόμματος του ΛΑ.ΟΣ. κ. Θ. Πλεύρης και Σ. Α. Γεωργιάδης. Η ερώτηση αναφέρεται στο αρκετά σοβαρό επεισόδιο (διαβάστε εδώ την είδηση όπως δημοσιέυθηκε στα περισσότερα ΜΜΕ τότε και στο ιστολόγιο των συναδέλφων από την Αθήνα, την ανακοίνωση του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας για το συμβάν, καθώς και την ανάλυσή του από τα παιδιά του ιστολογίου) που συνεβη στις 23/12/2010 στην Αθήνα, έξω από την ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων, ανάμεσα σε κλιμάκιο  που αποτελούνταν από άνδρες της Δ.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. και λαθρομετανάστες τους οποίους έλεγξαν στα πλαίσια της δίωξης του παράνομου εμπόριου. Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο περίφημος "αμυντικός εξοπλισμός" συνεχίζει να...απασχολεί παρασκηνιακά προς το παρόν ακόμη και να θεωρείται από κάποιους ως το μέγα φάρμακο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο δρόμο, καθημερινά η Δ.Α. Να σημειώσουμε ότι οι δυό βουλευτές έχουν πρόσφατα ξαναασχοληθεί με θέματα Δημοτικής αστυνομίας (ερώτηση στον Υπουργό Εσ. για αποσπάσεις-μετατάξεις Δημοτικών Αστυνομικών για οικογενειακους λόγους. Δείτε εδώ)
 
Ακολουθεί η ερώτηση :
 
Επίθεση Λαθρομεταναστών και Αναρχικών σε Άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Θέμα: Επίθεση λαθρομεταναστών και αναρχικών σε άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας
Την Πέμπτη 23.12.2010, λαθρομετανάστες σε συνεργασία με αναρχικούς και μέλη ακροαριστερών οργανώσεων επιτεθήκαν σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας έξω από την ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας διεξήγαγαν ελέγχους στην περιοχή για το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών το οποίο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έξω από την ΑΣΟΕΕ που οι λαθρομετανάστες έχουν την προστασία των αναρχικών, και χρησιμοποιούν χώρους της Σχολής για παράνομη αποθήκευση προϊόντων. Στην επίθεση που έγινε καταστραφήκαν οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οχήματα διερχόμενων, και χτυπήθηκαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Η κατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο είναι ανεξέλεγκτη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, σύντομα θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Συνεπώς ερωτάσθε,
Προτίθεστε επιτέλους να αναβαθμίσετε τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και να της χορηγήσετε τουλάχιστον αμυντικό εξοπλισμό, προκειμένου να προστατεύουν την ζωή και την σωματική του ακεραιότητα από τις συνεχείς πλέον επιθέσεις που δέχονται από τους λαθρομετανάστες;

Αθήνα 28.12.2010
Οι ερωτώντες βουλευτές

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ή κακώς, είναι ίσως οι μόνοι βουλευτές που ασχολούντε,κατα την γνώμη μου, με τα σοβαρότερα προβλήματα μας. Μακάρι αυτές τις ερωτήσεις να τις κάνανε και άλλοι, περισσότερο αρμόδιοι.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, οι ερωτήσεις τους και η συμπάθεια των βουλευτών του ΛΑΟΣ προς τους Δημοτικούς αστυνομικούς οφείλονται στο ότι θέλουν έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό, να πάρουμε όπλο και να γίνουμε Ελληνική Αστυνομία υπό τις άμεσες οδηγίες των δημάρχων.
Αν υπήρχε ειλικρινής συμπάθεια, η ερώτηση θα διατυπωνόταν κάπως έτσι: Μήπως πρέπει να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα του παράνομου υπαίθριου εμπορίου από τη Δημ. Αστ. αφού δεν έχουν την εκπαίδευση και τον οπλισμό που απαιτούνται για τη διενέργεια τέτοιων ελέγχων απέναντι στους μικροπωλητές, σύμφωνα με τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους;.

Ανώνυμος είπε...

Αν έδειχναν ενδιαφέρον θα έπρεπε να ζητούσαν να μην ασχολούμαστε με το παρεμπόριο και όχι εξοπλισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με του προλαλλήσαντες. Λέτε να...κοπεί το...γάλα στους ταλιμπάν-μικροπωλητές στη θέα του γκλομπ και της χειροπέδας; Χαχαχα ας γελάσω!

Ανώνυμος είπε...

Εγω λεω να μην ασχολουμαστε με τιποτα. Τοτε δεν χρειαζομαστε και τιποτα

Ανώνυμος είπε...

τότε βεβαίως δε χρειάζονται και εμάς. Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοιου είδους απόψεις σαν τους προλαλήσαντες εκφράζουν ΜΟΝΟ συντεχνιακά συμφέροντα. Ο κόσμος μας πληρώνει καλά και για να του παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Όχι να κοροιδευόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Και ξαναλεω!Τουλαχιστον αυτοι ασχολουντε, εστω και ετσι, με τα προβληματα μας! Δεν ειναι απαντηση το οτι αν εδειχναν ενδιαφερον θα επρεπε να ζητούσαν να μην ασχολούμαστε με το παρεμπόριο και όχι εξοπλισμούς. Το αν ζητανε καποια πραγματα, δεν ειμαι εγω αυτος που θα κρινει αν ειναι σωστα ή οχι. Μπορω ομως να κρινω και να πω οτι αν δεν "σκαλισουν" αυτοι καποιο θεμα μας, εμεις κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου! Και στο "αυτοι" συμπεριλαμβανοντε πολλοι εξωυπηρεσιακοι παραγοντες. Εμεις, δυστυχως, περιμενουμε το μηλο να πεσει απο την μηλια για να το φαμε. Και τις περισσοτερες φορες πεφτει και ειναι σαπιο!

Ανώνυμος είπε...

Προτίθεστε επιτέλους να αναβαθμίσετε τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και να αφαιρέσετε την αρμοδιότητα 4 του Νόμου 3731/08;

Αυτή έπρεπε να είναι η ερώτηση σας άσχετοι!

Ανώνυμος είπε...

μολις ακουσα τον βασιλη σκουρη στον real fm να λεει οτι ο παπουτσης προτεινε για τη δημ.αστυν. να παρει οπλα και να ενταχθει στην ελας ή να παρει οπλα και να παρει πολλες παραπανω αρμοδιοτητες.Προβλεπω πολλες αλλαγες στο αμεσο μελλον.Μακαρι να μη παρουμε οπλα.

Ανώνυμος είπε...

ο σκουρης επισης ειπε οτι οι δημ αστυνομοι σε ορισμενες περιοχες εχουν καταντησει σαν αγροφυλακες και οτι ειμαστε πολυδαπανο σωμα

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ!ΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Τι λες καλέ αφού θα μας τα βιδώσουνε με ταβανόπροκες στους μηρούς.