Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Πανελλαδική απέργια και στάση εργασίας προκήρυξε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2011

Αριθμ.Πρωτ.:49


Προς:
Συλλόγους–Μέλη
της Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011


Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 στους Ο.Τ.Α. και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις όλης της χώρας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ή ΕΡΓΟΥ και 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι για το υπόλοιπο προσωπικό.

Με την απόφαση της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των συμβασιούχων που διεκδικούν την μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στην συγκέντρωση στις 9.00 το πρωί έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121-Αθήνα) όπου συζητείται η υπόθεση μετατροπής των συμβάσεων.



Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα μας δουλεύουνε?
Θέλουν να υποστηρίξουμε τα άδικο και το ΜΗ συμφέρον μας?

Να μονιμοποιήσουν τους βυσματοσυμβασιούχους ορισμένου χρόνου τη στιγμή που ο επίσημος λόγος για τη μείωση των αποδοχών απο την κυβέρνηση είναι οτι επειδή δεν μπορούν-δε θέλουν να μας απολύσουν μας μειώνουν τους μισθούς?

ΝΑ ΜΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΥΣΜΑΤΟ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ

Ειμαστε εναντίον τους.


Ας γίνουν αξιοκρατικοί διαγωνισμοί αν θέλουν προωσωπικό να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το μόνο που υποστηρίζω είναι να πάρουν τα χρήμματα τα οποία δουλέψανε.Τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Μην στρεφομαστε εναντιον του κοσμου που θελει να δουλεψει. Δεν ειμαι συμβασιουχος αλλα μονιμος.

Αυτοι που πρεπει να στρεφομαστε εναντιον των δημαρχων που συντηρησαν την κατασταση προς αγρα ψηφων. Ο κοσμος, πολλες φορες ανεργος ων ακολουθουσε.

Βεβαιως και πρεπει να γινουν διαγωνισμοι για να γινει αξιοκρατικη επιλογη. Μην ξεχναμε οτι το αν καποιος αξιζει η οχι και αν δουλευει η οχι δεν εξαρταται απο το καθεστος εργασιας του. Πολλοι μονιμοι ουτε αξιζουν ουτε δουλευουν και πολλοι και αξιζουν και δουλευουν. Οι συμβασιουχοι πολλες φορες οχι ασφαλως απο φιλοτιμο, δεν ειναι αλλη παστα, δουλευανε περισσοτερο υπο τον φοβο την μη ανανεωσης της συμβασης

Το ΑΣΕΠ απλα θετει τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτηρια.

Ομως κατι πρεπει να γινει και με αυτους τους ανθρωπους, η εργασια ειναι δικαιωμα. Τι να κανουν και αυτοι, να πεθανουν; Μιλαμε για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ για αδερφους μας φιλους και συγγενεις.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ή σύμβαση στο Δήμο-Δημόσιο ή θάνατος?
Εγώ γιατί όταν ήμουν άνεργος δεν πήγα να γίνω για ένα 8μηνο συμβασιούχος ή stager?(να παρακαλέσω κιόλας για να γίνω)

Εγώ δηλαδή ήξερα οτι ήταν ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ δηλαδή με το που τελείωνε η σύμβαση έπρεπε να ψάξω άλλη δουλειά) και οι άλλοι όχι?

..Από τα ελαχιστά καλά που τείνει να κάνει η κυβέρνηση χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος..

ΥΓ Στρέφομαι εναντίον και των 2..Και οι 2 φταίνε για την κατάσταση που φτάσαμε αυτήν τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕΠ και μόνο μέσω αυτού προσλήψεις όλα τα υπόλοιπα υπόγεια, ύποπτα, μιλήτα απλά βρώμικα και ημετέρων! Εξάλλου ειδιά εμείς της Θεσσαλονίκης το ξέρουμε από τα δικά μας (βλέπε ισόγειο, τέταρτο όροφο και πέμπτο)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πως είναι απαράδεκτη η μετατροπή των ορισμένου χρόνου σε αορίστου, είναι κορόιδα οι χιλιάδες άνεργοι; Είμαι υπέρ των απεργιών εν γένει, αλλά να υπάρχει και δίκαιο κοινωνικά αίτημα..
ΥΓ. Να σημειώσω πως και ο διαγωνισμός για πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών μπάζει πολύ, στα αγωνίσματα και στο ύψος ειδικά.