Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στα 7 δισ. τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων

Άναδημοσίευση άρθρου

Το 40% της συνολικής δαπάνης για τη μισθοδοσία στο δημόσιο αποτελούν τα επιδόματα (7 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, η οποία σήμανε και την έναρξη του διαλόγου για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Η μισθολογική δαπάνη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, καλύπτει το 32% των πρωτογενών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι βασικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη του διαλόγου είναι
το ύψος του βασικού μισθού, το ύψος της χρηματοδότησης του νέου μισθολογίου και η αναπλήρωση των απωλειών από το τον 13ο και 14ο μισθό.

Στην ομιλία των δύο υπουργών παρουσιάστηκαν στοιχεία που εμφανίζουν μεγάλη ασυμμετρία αμοιβών μεταξύ των υπαλλήλων τόσο όσον αφορά τη σχέση καταληκτικού προς εισαγωγικό μισθό, καθώς δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσο κινούμαστε από την Υποχρεωτική στη Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά και όσον αφορά τη διαφοροποίηση των μηνιαίων αποδοχών ανά υπουργείο.

Καταδείχθηκε, τέλος, η μεγάλη διάσταση στο μέσο ύψος των αμοιβών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς το 2008, ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.  


(πηγή: www.zougla.gr)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, το επίδομα γάμου που είναι 35€ μικτά και το επίδομα τέκνου που είναι 18€ μικτά είναι αυτά που έριξαν το κράτος έξω και πρέπει να κοπούν. Το μεγαλύτερο μέρος των 7 δις αυτά το επιδόματα είναι. Τι ωραίο κοινωνικό σοσιαλιστικό κράτος πρόνοιας που έχουμε! Δεν πειράζει, ζούσαμε πλουσιοπάροχα μας με αυτά τα 63 (μικτά) επιπλέον κάθε μήνα, καλύψαμε και τις ανάγκες του μικρού με αυτά τα χρήματα, ας σταματήσει το κράτος να μας τα δίνει αφού η γυναίκα και ο μικρός συμβάλλει στη κρίση.
Κι έχουμε και την αντιπαράθεση ράμπο και γιωτόπουλων στο άλλο μπλογκ, να δούμε αν σε λίγο θα πρέπει να κρύβω και το όπλο από το παιδί μου.
Καλημέρα συνάδελφοι.

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες συνάδελφε..

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου δεν ντρεπεσαι και συ σε καιρο κρισης να κανεις παιδια;;; Αφου εχουν μεγαλη καταναλωση! Φαε και κανα πρασινο τελος επειδη το παιδι σου εφαγε και 2η μεριδα... Σοβαρα τωρα, καθηστε να δουμε, ελπιζω πως δεν εννοουν να κοπουν αυτα, αλλα μαλλον κατι υπερογκα επιδοματα αλλων που ξεπερνουν τους 2 μισθους... Περιμενετε γιατι οι καιροι ειναι πονηροι και πεφτει πολυ ραδιο αρβυλα και παιχνιδια στην πλατη μας.
Οσο για την μαχη που λες βλεπω να νικανε οι ραμπο ως πιο μαχιμοι απο τα γιωτοπουλα. Δεν υπαρχει ομως λογος ανησυχιας, ηρεμησε.
Αν κρινω απο το σημα που μας δωσανε, αν μας δωσουν οπλο θα ειναι νεροπιστολο! Ζητα και δευτερο για το παιδι σου

Ανώνυμος είπε...

Και μια διόρθωση! 53 ευρώ μικτά, όχι 63! Μάλλον Λάθος κουμπί στο πληκτρολόγιο, αλλά ίσως και τα ποσά να είναι τόσο μεγάλα που μας μπερδεύουνε!

ΣΤΕΛΛΑ Ψ. είπε...

Προς σεβασμό στις απόψεις των προηγουμένων να προσθέσω απλά ότι τα 7 δις δεν αφορούν το μηδαμινό οικογενειακό επίδομα και το εξευτελιστικό επίδομα ΟΤΑ ή εξόδων κίνησης, σκεφτείτε το ευρύτερο Δημόσιο, τα άλλα υπουργεία κ τις υπηρεσίες που περιλαμβάνουν και αν καθήσετε να δείτε ποια είναι τα πραγματικά ''επιδόματα'' τότε εμείς πρέπει ή να γελάμε ή να κλαίμε.. γιατί αυτοί που τα έπαιρναν τώρα σίγουρα κλαίνε..Δεν είναι όλα όπως φαίνονται τόσο απλά, υπάρχουν Δ. Υπάλληλοι με μισθό 6000 ευρώ και άλλοι (π.χ. Αστυνομικοι, Δάσκαλοι) με 900 ευρώ και μεταθέσεις..Πριν δούμε μην προτρέχουμε, απλά να είμαστε σε εγρήγορση γιατί το ενιαίο μισθολόγιο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια για να αντιμετώπιστούν οι ανισότητες, η αναξιοκρατία, οι μίζες και τα βύσματα μέσα στο ΕΥΡΥΤΕΡΟ Δημόσιο.