Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Δ.Α.Θ.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω του τύπου ότι στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα
« Διαδικασία ελέγχων εφαρμογής του Νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος» ,και στην οποία παρεμπιπτόντως δεν προσκλήθηκε κανείς εκπρόσωπος του κλάδου μας, η αρμόδια Υπουργός προέβη σε δηλώσεις που ούτε λίγο ούτε πολύ συνδέουν τους ελέγχους που θα πραγματοποιούνται από τους συναδέλφους με οικονομικά κίνητρα για την επιβολή προστίμων. Αποτέλεσμα αυτών των τοποθετήσεων ήταν να υπάρξουν δημοσιεύματα του τύπου «πριμ στους κυνηγούς» ή «κίνητρα για διαφθορά» που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες και προσβάλλουν τη προσωπικότητα των συναδέλφων.

Προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία όποιος εργάζεται υπερωριακά ή νυκτερινά δικαιούται πρόσθετης αμοιβής η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με την επιβολή προστίμων ή όχι.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα εκτελέσουν τα καθήκοντα τους επειδή έτσι επιτάσσει ο Νόμος και όχι λόγω οικονομικών κινήτρων.

Οι ατυχείς αυτές δηλώσεις σε μια εποχή που οι πολίτες βιώνουν την μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν κλίμα αντιπαράθεσης Δημοτικών αστυνομικών και πολιτών.

Το Σωματείο μας δηλώνει ότι παρά τις αντιξοότητες θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις προσπάθειες επιβολής της Δημοτικής Αστυνομίας ως εισπρακτικό και κατασταλτικό όργανο των Δήμων. Ο ρόλος μας είναι άλλος, δίπλα στην καθημερινότητα των πολιτών, κοντά στα προβλήματα με λύσεις και παρεμβάσεις με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια, στειλτε το και στις εφημεριδες να μαθουν το ρολο μας γιατι ως τωρα οι πολιτες εχουν διαβασει μονο κατι απαραδεκτα ρεπορταζ γραμμενα στο γονατο

Δημ. Ψ. είπε...

Το χουμε στείλει ήδη. Κάτι μου λέει όμως ότι θα μας αγνοήσουν επιδεικτικά. Δεν..πουλάνε τέτοιες ανακοινώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα σταματήσετε να είστε Δημ. Αστυνομία του κέντρου και θα είστε όλης της Θεσσαλονίκης τότε θα σας πάρουν στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το παιχνίδι με τα όταν είναι πολύ ωραίο.
Όταν λοιπόν ψηφίσεις μια άξια δημοτική αρχή που θα καταφέρει να στελεχώσει επαρκώς τη δημοτική αστυνομία στη Θεσααλονίκη ή οπουδήποτε αλλού, ίσως να κάνεις και κανα σοβαρό σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Να χαιρεστε την ΠΟΕ-ΟΤΑ που ασχοληθηκε με το θεμα και εβγαλε ανακοινωσεις! Εργατοπατερες του @ωλου το μονο που τους νοιαζει ειναι τα χρηματα! Μια ανακοινωση κουλαμαρα ειχαν να βγαλουν! Κατα τα αλλα τους τρεχετε απο πισω μην τυχων κλασουν και δεν ειστε εκει! Οριστε...η εκλογικη αποζημιωση ειναι το προβλημα, τα υπολοιπα τα λυσαμε!

Ανώνυμος είπε...

"... η οχι και τοσο αρμοδια υπουργος προεβει σε δηλωσεις..." ειναι η σωστη εκφραση!!