Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Διακοπές διαρκείας στις σχολές Δημοτικής Αστυνομίας

Αναδημοσίευση άρθρου της εφημερίδας Μακεδονία.


Διακοπές διαρκείας στις σχολές Δημοτικής Αστυνομίας.
Τριετή αναστολή της λειτουργίας τους λόγω παγώματος των προσλήψεων.
Η τελευταία τελετή αποφοίτησης 455 δημοτικών αστυνομικών πραγματοποιήθηκε χθες στην Πτολεμαΐδα καθώς το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την τριετή διακοπή της λειτουργίας τους λόγω του παγώματος όλων των προσλήψεων στο δημόσιο για τα επόμενα τρία χρόνια.
Στη χθεσινή τελετή παρέστη η διευθύντρια του υπουργείου Εσωτερικών Βίκυ Γιαβή, η οποία άφησε ένα μικρό παράθυρο για πιθανότητα επαναλειτουργείας των τριών σχολών που λειτουργούν σε Πτολεμαΐδα, Τσοτύλι και Κόνιτσα πριν από το 2013. Όπως είπε " αν το 2011 οι καλλικρατικοί δήμοι εξετάσουν τις ανάγκες τους σε δημοτικούς αστυνομικούς και υποβάλλουν αιτήματα στο υπουργείο Εσωτερικών, τότε το υπουργείο μπορεί να επανεξετάσει τό όλο θέμα".
Πάντως το βέβαιο είναι ότι οι αποφοιτήσαντες δημοτικοί αστυνομικοί από τις τρεις σχολές της χώρας είναι προς το παρόν οι τελευταίοι. Στην τελετή αποφοίτησης της σχολής της Πτολεμαΐδας, μετά από ένα κύκλο εξάμηνης εκπαίδευσης, με τέσσερις μήνες θεωρητικά μαθήματα και δύο μήνες πρακτική εκπαίδευση, έλαβαν τα πτυχία τους συνολικά 233 δημοτικοί αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 48 γυναίκες. Προέρχονται κυρίως από δήμους της Αττικής και της Μακεδονίας. Από σήμερα παρουσιάζονται στους κατά τόπους δήμους και αναλαμβάνουν υπηρεσία. Από τη σχολή του Τσοτυλίου στην αντίστοιχη τελετή αποφοίτησης παρέλαβαν τα πτυχία τους 222 δημοτικοί αστυνομικοί, εκ των οποίων 45 γυναίκες. Σήμερα παρουσιάζονται στους κατά τόπους δήμους που πρόκειται να υπηρετήσουν,ειδικότερα σε δήμους της Αττικής,της Ηπείρου και της Πελοποννήσου.
Σχόλιο: α) Συγχαρητήρια σε όλους τους νέους συναδέλφους και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στη νέα τους εργασία. Εμείς θα προσπαθήσουμε από τη μεριά μας να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί και η επικοινωνία μας θα είναι πάντα ανοιχτή.
β) Οι δηλώσεις της Κας Γιαβή, αν έχουν μεταφερθεί σωστά, μας έχουν μπερδέψει. Οι σχολές κλείνουν λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων ή λόγω έλλειψης αιτημάτων από τους δήμους ; Γιατί αυτό καταλαβαίνουμε όταν λέει ότι το 2011 αν υποβληθούν αιτήματα θα επανεξετασθεί το θέμα. Όπως και να έχει πάντως η ουσία είναι ότι οι σχολές κλείνουν και ελπίζουμε να μην επαληθευτεί η ρήση "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού".

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ιστολόγιο, επειδή άκουσα δηλώσεις που έκανε σε τοπικό κανάλι (μέσω youtube), η κα Γιαβή, επισημαίνω πως το δημοσίευμα μεταφέρει αυτά που ειπώθηκαν. Το συμπέρασμα από τις δηλώσεις είναι πως γενικώς παγώνουν έως και το 2013 οι προσλήψεις εκτός εάν είναι τόσο επιτακτικές οι ανάγκες για κάλυψη των θέσεων της δημοτικής αστυνομίας από πολλούς δήμους, όπου πράγματι θα επανεξετασθεί μια ενδεχόμενη άρση του παγώματος.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Το ρεπορτάζ γράφει "Σήμερα παρουσιάζονται στους κατά τόπους δήμους που πρόκειται να υπηρετήσουν".
Παρουσιάζονται για διαδικαστικούς λόγους, ή παρουσιάζονται για να εργαστούν, χωρίς να έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ διορισμού τους; Γιατί στη δεύτερη περίπτωση γεννιούνται πολλά θέματα.

Ανώνυμος είπε...

1.Καταρχίν συνάδελφοι ξεχάσατε την Κόνιτσα. Δηλαδή άλλα 200+ άτομα που θα πάνε σε δήμους της Αττικής και των νησιών...

2 Το φύλλο πορείας που μας δώσανε λέει να παρουσιαστούμε στο δήμο την Τετάρτη χωρίς να αναφέρει πως και τι...


4.Στο δήμο της Αθήνας(που έχει τον περισσότερο κόσμο) η ενημέρωση για τα χαρτιά θα γίνει αύριο όπως ορίζει το φύλλο πορείας και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία κάτι παρόμοιο θα πράξουν και οι περισσότεροι δήμοι

5. Απο πληροφορίες που έχω από συναδέλφους, σε δήμο στη βόρεια ελλάδα τους καλέσανε αύριο την Τετάρτη να παρουσιαστούν στην δημοτική αστυνομία και να ξεκινήσουν κανονικά χωρίς φυσικά να έχει εκδοθεί το ΦΕΚ.(χωρίς φυσικά να πληρωθούνε-κάτι το οποίο έγινε και περυσι)
ΜΕ κάθε επιφύλαξη καθώς αύριο θα γνωρίζουμε.

Απο αυτά που είπε η Γιαβή και απο αυτά που άκουγα όλο αυτόν τον καιρό δεν νομίζω να ξαναπάρουν άτομα στην τριετία

Θεοδ. Θ. είπε...

Συνάδελφε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Το κείμενο που αναρτήσαμε είναι αναδημοσίευση άρθρου συνεπώς η μη αναφορά στη σχολή της Κόνιτσας δεν ήταν δική μας ευθύνη.Οι ευχές πάντως απευθύνονται σε όλους τους νέους συναδέλφους.

Ανώνυμος είπε...

...και λοιπον ας παγωσουν οι προσλήψεις...Ας κανουν μεχρι το 13 καποιες εθελοντικες μεταταξεις, αιροντας την 8 ετια και μετα το 13 ας παρουν κ καινουριους οπου χρειαζονται τελικα...
Αυτό λεμε τόσα χρόνια εχει μαλλιάσει υη γλώσσα μας.
ετσι κ οικογενειες ενωνεις κ δημους ικανοποιεις κ οικονομια υπαλληλων κανεις και στο τελος προσλαμβανεις μονο οπου μεινουν κενα...απλα τα πραγματα κυριοι βουλευται....

Ανώνυμος είπε...

Στον δικό μου Δήμο παρουσιάστηκαν απο τη σχολή και το γραφείο προσωπικού τους είπε πάρτε σε κανέναν μήνα τηλ να δούμε αν θα έχουμε νέο για την πρόσληψη σας!

Σε 10 ημέρες που λέει ο νόμος δεν πρόκειται να τους κάνουν πρόσληψη.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, έχει γραφεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι το 10ήμερο είναι μια από τις πολλές προχειρότητες του νόμου 3731. Μόνο η αναζήτηση του ποινικού μητρώου παίρνει μέρες, άσε το διάστημα να πάει από το Γραφείο Προσωπικού του δήμου στον δήμαρχο προς υπογραφή, στην Περιφέρεια προς υπογραφή από τον Γραμματέα της Περιφέρειας, και στην συνέχεια στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Με διαδικασίες εξπρές να γίνουν τα παραπάνω χρειάζεται ένα 20ήμερο στο νερό, ενώ ο μέσος χρόνος έκδοσης του ΦΕΚ φτάνει τις 30 ημέρες!