Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δ. Θεσσαλονίκης : Από 18/10 εως 19/11 η υποβολή αιτήσεων για έκδοση κάρτας μονίμου κατοίκου του ιστορικού κέντρου της πόλης



Δ Η Μ Ο Σ Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η Σ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1 Α,
ΤΗΛ. 2310. 877-169, 2310.877-168, FAX 2310.877-187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29-9-2010


Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ
ΑΠΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΟ Α΄ ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου της ελεύθερης στάθμευσης με την παραχώρηση Σήματος Κατοίκου στους μόνιμους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς
΄Ιων. Δραγούμη - Λεωφ. Νίκης - Νικ. Γερμανού – Αγγελάκη - Εγνατία (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή Σήματος Κατοίκου Θ1, οι δε κάτοχοι του Σήματος αυτού θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα μόνον στην περιοχή Θ1.
Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθν. Αμύνης – Αγ. Δημητρίου (ζυγοί οικ. αριθμοί) - Ι. Δραγούμη - Εγνατία (μονοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή Σήματος Κατοίκου Θ2, οι δε κάτοχοι του Σήματος αυτού θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα μόνον στην περιοχή Θ2.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι οι οποίοι έχουν μόνιμη κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη) στις περιοχές Θ1 και Θ2 και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση προκειμένου να τους παραχωρηθεί Σήμα Μόνιμου Κατοίκου, να προσέλθουν με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα (οδός Παύλου Μελά 40 Τηλ.: 2310 244756).

1. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας, αντίγραφο Ε1, Ε2, Ε9.
2. Απόδειξη ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ .
3. Σε περίπτωση μισθώσεως, μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την Δ.Ο.Υ.

Για τους κατοίκους οι οποίοι είναι ήδη κάτοχοι Σήματος Κατοίκου
ισχύουν τα εξής:


1. Οι ήδη Κάτοχοι Σήματος Κατοίκου, εφόσον κατοικούν σε ιδιόκτητο διαμέρισμα, μπορούν να παραλάβουν Σήμα Κατοίκου Θ1 ή Θ2 2011 ΜΟΝΟΝ με την κατάθεση των δύο τελευταίων αποδείξεων ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ και την υποβολή υπεύθυνης δήλωση Ν. 1599/86 στην οποία θα δηλώνουν ότι: «Η αναγραφόμενη διεύθυνση αποτελεί μόνιμη και κύρια κατοικία τους και δεν έχει μεταβληθεί σε σχέση με αυτήν που δήλωσαν στην αίτηση τους για απόκτηση Σήματος Κατοίκου Θ1 ή Θ2 2010».
 

2. Οι ενοικιαστές κατοικίας, που είναι ήδη κάτοχοι Σήματος Κατοίκου, μπορούν να παραλάβουν Σήμα Κατοίκου Θ1 ή Θ2 2011 με την υποβολή της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης της παρ. α, την κατάθεση επικυρωμένου μισθωτηρίου συμβολαίου εν ισχύ και τις δυο τελευταίες αποδείξεις πληρωμής ενοικίου.
 
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου και θα λήξει στις 19 Νοεμβρίου 2010.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΑ "ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ" ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην αγχωνεσαι συνάδελφε..εξάλλου υπάρχει ''πρόβλημα'' αυτό το διάστημα με τις κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης,οπότε ο καθείς παρκάρει όπου και για όσο γουστάρει..μάλλον το πρόβλημα θα ''αποκατασταθεί'' μετά τις εκλογές,μπας και μπερδευτεί κανενας καημένος και ξαναψηήφησει το Κόμμα..