Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ενημέρωση μέσω....ημερίδας ;

Σας μεταφέρουμε την είδηση όπως ακριβώς έχει :

To Yπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεν. Δ/νση Δημόσιας Υγείας-Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής διοργανώνει ημερίδα με θέμα, «Διαδικασία ελέγχων εφαρμογής του Νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος» την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010 και ώρα 10 π.μ στο αμφιθέατρο του ΥΥΚΑ, στη Λεωφ. Κηφισίας 39, στο Μαρούσι. Το έγγραφο με ημερομηνία 30-7-2010 θα το βρείτε εδώ.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας το οποίο μπορείτε να δείτε
εδώ συμμετέχει και ο Δντής της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά Κος Παρασκευάς Θεόδωρος ο οποίος θα τοποθετηθεί με θέμα Έλεγχοι εφαρμογής του Νόμου από την Δημοτική Αστυνομία.


Σχόλιο:

Αν κατάλαβα σωστά και δεν παρασύρομαι από την κακοπροαίρετη διάθεση μου,τη Δευτέρα, μέσω της ημερίδας, θα πληροφορηθούμε όλοι εμείς οι αδαείς τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσουμε τη νέα μας αρμοδιότητα. Εκτός και αν η ημερίδα δεν έχει αυτό το σκοπό και είναι απλά τοποθετήσεις και απόψεις των ομιλητών κάτι για το οποίο αμφιβάλλω.Εφόσον ο σκοπός της είναι ενημερωτικός θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του συναδέλφου Δντή της Δ.Α Πειραιά προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα και τις επιφυλάξεις που έχουμε εκφράσει και ατομικά και ως Σωματείο αλλά και μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Και μια που αναφέρθηκα στην Ομοσπονδία καλό θα είναι κάποιος εκπρόσωπος της, παρόλο που δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα αποδεκτών της πρόσκλησης, να παρευρεθεί στην ημερίδα και να παρέμβει, αν χρειαστεί, γιατί έχω την εντύπωση πως κάποιοι εκεί στο Υπουργείο λαμβάνουν φιλτραρισμένη ενημέρωση και νομίζουν πως όλα βαίνουν καλώς.

Τέλος διευκρινίζω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ότι η θέση του Σωματείου στο θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αστυνομία αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω έλλειψης προσωπικού ( Ελλάδα δεν είναι μόνο τα αστικά κέντρα που κι εκεί θα υπάρχει πρόβλημα) και εφόσον δεν υπήρχαν άλλες λύσεις θα έπρεπε να προηγηθεί ενημερωτική καμπάνια με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ο ρόλος της υπηρεσίας στο αντικαπνιστικό πρόγραμμα με ομαλό και ασφαλή για τους εργαζόμενους τρόπο.

Θ.Θ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά παραμένει ενεργός ο ίδιος πυρήνας ανθρώπων που είχαν δραστηριοποιηθεί και εππηρεάσει "περί πάρτις" τα πράγματα, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, του θρυλικού πλέον Νόμου (από άποψη προχειρότητας) 3731/2008. Ζήτω στους εκπροσώπους μας (Δεν εννοώ εσας παιδιά αλλα τους, κατά δήλωσή τους, εκπροσώπους μας)(Και χωρίς τότε εκφρασμένες αντιρρήσεις σε αυτόν τον τίτλο από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλο)

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Δημοτική Αστυνομία;

Πότε και που την είδατε;

Στέλνουν ένα έγγραφο διαμαρτηρίας και αυτό ήταν όλο, ότι θέλει μετά περνάει το υπουργείο για εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα έχουν φτάσει σε τραγικά απαράδεκτη κατάσταση. Μια εξ αρχής αποτυχημένη αρμοδιότητα, με συμμετοχή βέβαια και "δικών" μας ανθρώπων, ακριβώς όπως έγινε με τον αποτυχημένο νόμο 3731. 10 άτομα κάνουν κουμάντο στην ουσία και οι πολιτικοί μας πάντα άχρηστοι και άσχετοι να δίνουν το πράσινο φως. Τελικά τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας τις δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών με νόμο, ή ο κάθε ευφάνταστος υπουργός μπορεί να φορτώνει αρμοδιότητες; Σειρά του Χρυσοχοίδη να περάσει τους δικούς του νόμους για εμάς; Χμμμ... Δεν είναι ακριβώς έτσι. Θα προσπαθήσουν να κρυψουν την αναρμοδιότητα του ΥΥΚΑ πίσω από την ΚΥΑ που αναμένεται. Αλλά και πάλι τίθενται θέματα.
Η καλύτερη λύση είναι μία: Απλά δεν την εφαρμόζεις.

Ανώνυμος είπε...

Για πολύ ξύλο λέμε, μα δεν ντρέπονται καθόλου !!!
Για άλλη μια φορά κάνουν ότι γουστάρουν και μετά φταίει ο υπάλληλος τις δημοτικής αστυνομίας, άντε ρε ξεφτίλες....

Δημοτική Αστυνομία Ι.Π. Μεσολογγίου είπε...

Για ακόμη μια φορά προχειρότητα με ότι συνεπάγεται αυτό. Ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας απαξιώνεται συνεχώς, καθώς κάθε αναρμόδιος υπουργός μετατοπίζει ευθύνες και αρμοδιότητες των υπηρεσιών του στην "πασπαρτού" υπηρεσία των ΟΤΑ Α'(Δημοτική Αστυνομία). Νόμοι που συντάσσονται σε γραφεία χωρίς κανένα διάλογο με τους υπαλλήλους που θα τους εφαρμόσουν, η κατάληξη είναι δεδομένη: η ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Οι ευθύνες της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο θεσμός είναι πολλές και κυρίως των συναδέλφων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συναδέλφων του κλάδου μας που έχουν αυτοανακυρυχθεί "εκρόσωποί" μας. Η συμβουλή μας:
1)Ενημερωθείτε για την νομοθεσία που μας διέπει πριν την κάθε υπηρεσιακή ενέργειά σας
2)Ο γραπτός λόγος είναι ο μοναδικός που ισχύει. Απαιτήστε ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ και όχι προφορική και
3)Να έχετε υπόψη σας έναν καλό δικηγόρο για κάθε ενδεχόμενο

Ανώνυμος είπε...

θα μπαινουμε και στα πανεπιστημια.