Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Ολοκληρώθηκε σήμερα η μετεγκατάσταση του Δ.Θ. στο νέο Δημαρχείο

Ολοκληρώθηκέ σήμερα η μετακόμιση στο νέο δημαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Τσιρογιάννη. Η εγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου στο νέο κτίριο σήμανε το τέλος της ενοικίασης του Καραβάν Σαράι που κατά τον Εμφύλιο φιλοξενούσε τις οικογένειες που έφταναν στη Θεσσαλονίκη από την επαρχία, ενώ το 1958 μετατράπηκε σε χώρους συνεδριάσεων και γραφεία όπου οι δημοτικοί φορείς συζητούσαν τις υποθέσεις της πόλης.

Το πρώτο δημαρχείο μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το 1912, στεγάστηκε σε κτίριο επί της οδού Εγνατίας 73. Ακολούθησαν τέσσερα νοικιασμένα κτίρια στην Ίωνος Δραγούμη, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Μανουσογιαννάκη, στην πλατεία Συντριβανίου, στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα στο Ασυλο του Παιδιού και στην οδό Μητροπόλεως, κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «σημαδιακή» και πρόσθεσε ότι «Αφήνουμε ένα μεγάλο κομμάτι από τον εαυτό μας στο Καραβάν Σαράι και μεταφερόμαστε στο καινούριο δημαρχιακό μέγαρο. Ενα όνειρο 70 Δημάρχων, από το 1869, πραγματοποιείται επί των ημερών μου. Φεύγω με ιδιαίτερα συναισθήματα από το συγκεκριμένο χώρο και πηγαίνω σε ένα νέο χώρο οπού θα εργαστώ πολύ σκληρά και τους επόμενους τέσσερις μήνες μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010 και εν συνεχεία θα αφήσω τον όμορφο εκείνο χώρο στον επόμενο Δήμαρχο ». 
 
(πηγη: www.agelioforos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: