Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε. - Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   
Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.
Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια και με την επίκληση του συμφώνου σταθερότητας, προσπαθεί άλλοτε κοροϊδεύοντας και άλλοτε τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους να προωθήσει νέα δυσμενή μέτρα στα εισοδηματικά, εργασιακά και ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας που διαφοροποιούνται χρονικά ως προς την εφαρμογή τους ανάλογα με τη δυναμική των κινητοποιήσεων και την αντίδραση των εργαζομένων.


Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν τους ασφαλισμένους και το κάνουν με τον πλέον απαράδεκτο και επαίσχυντο τρόπο.

Και επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να αγωνιστούμε, συνεχίζουμε την αντίδρασή μας.
Χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δίνονται.
Χρειάζεται συνεχής και καθημερινή ετοιμότητα, καθώς δεν είναι αγώνας δρόμου. Είναι ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ.

Για αυτό συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ στα συλλαλητήρια που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ειδικότερα στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του είναι η ενημέρωση για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Α.Δ.Ε.Δ.Υ


ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

11 πμ στην Πλατεία Κοτζιά

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε.Αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν να καταργήσουν ιστορικές κατακτήσεις μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση αλλά οι πολιτικές που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των Τραπεζών και των επιχειρήσεων χορήγησαν και χορηγούν νέα προνόμια στους οικονομικά ισχυρούς και με τις φοροαπαλλαγές και τη φοροδιαφυγή, με τις ιδιωτικοποιήσεις και την απουσία κάθε παραγωγικού μοντέλου μείωσαν τα έσοδα του Κράτους και αύξησαν τα ελλείμματα και το χρέος.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατά 35% μείωση των μισθών και των συντάξεών μας, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το πάγωμα των αυξήσεων, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τις ανατροπές των εργασιακών μας σχέσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Καταδικάζουμε τις πολιτικές που θέλουν να διαλύσουν την κοινωνική μας ασφάλιση και που καταφεύγουν σε διάφορες τακτικές για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Τα ασφαλιστικά μας ταμεία οδηγήθηκαν στη σημερινή κατάσταση μέσα από τη ληστεία των αποθεματικών τους, την εισφοροδιαφυγή, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Απορρίπτουμε όλες τις εκδοχές που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως λύση για το ασφαλιστικό γιατί με όλες υποβαθμίζονται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, μετατρέπονται οι συντάξεις σε βοηθήματα, αυξάνονται τα όρια ηλικίας και ιδιαίτερα των γυναικών και οδηγούν σε διάλυση την ασφάλισή μας.

Θεωρούμε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι κοινωνικά άδικα αλλά και αναποτελεσματικά γιατί οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια και την ύφεση.

Απαιτούμε να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, να καταργηθεί η συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες

Ο αγώνας συνεχίζεται

Όλοι στο συλλαλητήριο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: