Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Νέα ανακοίνωση έβγαλε αργά σήμερα το απόγευμα η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., με την οποία προκηρύσσει νέα 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου. Παράλληλα εκφράζει τη λύπη όλων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. για τον άδικο χαμό των τριών εργαζομένων σε κτίριο της τράπεζας MARFIN ενώ καταδικάζει τους "μήχανισμούς" που αμαυρώνουν κάθε εργατική διαμαρτυρία.

Η ανακόινωση έχει ως εξής :


Αθήνα, 6 Μαΐου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 511









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την μεγαλειώδη σε μέγεθος και παλμό συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ. Συμμετοχή που αποδεικνύει πως η προπαγάνδα της Κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε. δεν μπορεί να πείσει τον απλό εργαζόμενο για τα άδικα – σκληρά – επώδυνα – στοχευμένα – μονόπλευρα οικονομικά μέτρα που υποβαθμίζουν για πολλά χρόνια τις ζωές μας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εκφράζει τη λύπη όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον άδικο χαμό των ανθρώπων που χάθηκαν στο κτίριο της Τράπεζας MARFIN.

Καταδικάζει απερίφραστα τους μηχανισμούς εκείνους που κάθε φορά αμαυρώνουν κάθε εργατική διαμαρτυρία. Μηχανισμοί που δρουν ανενόχλητοι ενώ οι δυνάμεις καταστολής «περιφρουρούν» την ειρηνική διαμαρτυρία των εργαζομένων.

Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2010 ημέρα ψήφισης των πρωτοφανών αντιλαϊκών μέτρων και συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο συλλαλητήριο και την συμμετοχή περικύκλωσης της Βουλής που οργανώνουν η Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 6:00 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα) στις 5.00 το απόγευμα.

Οι σύλλογοι – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. που επιθυμούν μπορούν την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης ( Πέμπτη 6 Μαΐου 2010) να προχωρήσουν σε καταλήψεις Δημαρχείων και άλλων Δημοτικών κτιρίων. Ταυτόχρονα όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο (συγκεντρώσεις – Γενικές Συνελεύσεις ) όλους τους εργαζόμενους.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να προετοιμάσει πρόγραμμα συνεχών αγωνιστικών – εναλλακτικών παρεμβάσεων προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στα νέα οικονομικά μέτρα αλλά και των επερχόμενων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που προτείνει Κυβέρνηση και η Τρόικα που καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας που ξεκίνησε με την απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και που οδήγησε στην μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση δεν τελειώνει εδώ.

Χωρίς απογοήτευση και εφησυχασμό συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις παρεμβάσεις μας για να αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο αλλά και την εφαρμογή του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που εντάσσεται στο «Σχέδιο Σταθερότητας», μεθοδεύει την αποσταθεροποίηση της ζωής των εργαζομένων, με χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέα βάρη για τους πολίτες.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: