Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Δήμος Αθηναίων: Ημερίδα "Κυκλοφοριακή Αγωγή - Άμεση προτεραιότητα για την ασφάλεια των παιδιών

Εκδήλωση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς και αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή και την ασφάλεια που προσφέρει αυτή στα παιδιά, διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων την Τρίτη 11 Μαΐου 2010.



Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων Βάσια Τριφύλλη, σας προσκαλούν στην εκδήλωση "Κυκλοφοριακή Αγωγή - Άμεση προτεραιότητα για την ασφάλεια των παιδιών", που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, την Τρίτη 11 Μαΐου 2010 και ώρα 17:00, στο Αμφιθέατρο του Ραδιοφωνικού Σταθμού 9,84 στην "Τεχνόπολις".

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, η εκπρόσωπος του Τμήματος Β' της Δ/νσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Χρυσούλα Μήνου και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος - Δ/ντης Ειδήσεων του Real FM Γιώργος Χουδαλάκης.

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευτικούς, όσο και σε γονείς, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας για την κυκλοφοριακή αγωγή και ειδικότερα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής των παιδικών εξοχών του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, θα τεθούν προβληματισμοί και θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην κυκλοφοριακή αγωγή, στην οδική ασφάλεια και πολλά ακόμα, με βασικό πάντα άξονα το παιδί και θα αναδειχθεί η αναγκαιότητα εφαρμογής προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.

Ας ενημερωθούμε λοιπόν όλοι σωστά, ώστε να γίνουμε πιο υπεύθυνοι οδηγοί, να σεβόμαστε περισσότερο τα δικαιώματα των πεζών συνανθρώπων μας και ειδικότερα τις ευπαθείς ομάδες, αλλά πάνω από όλα να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (πρόσβαση με ΜΕΤΡΟ, στάση "Κεραμεικός")

Πέρας προσέλευσης 16:30

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210 3240260

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας/Τμήμα Παιδικών Εξοχών και Δ/νσης Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων, του Ρ/Σ Real FM και του Δημοτικού Ρ/Σ Αθήνα 9,84.

Την είδηση την εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: